All of them are, but the most important would probably be the fourth one because historical fiction is realistic.
Answer:
Porter purposefully leaves out many elements from the story in order to underline the theme of reality versus appearance. Mrs Whipple is obsessed and even paralyzed with fear that other people from the village might look down on the family or even pity them. By investing so much energy into hiding their perceived "dirty laundry" from other people, she has started hiding the truth from herself too. That is the root of all ambiguity in the story; the reader has to do a detective work to unearth the truth and figure out the true relations between the family members.
Explanation:
Here are three other examples of uncertain or ambiguous elements.
<u>We never get to hear the proper voices of Adna or Emly, the other two children.</u> How are they coping with their brother's incapacity? Are they angry with their mother for favoring him at the dinner table even at the price of their being hungry? We don't get to hear any of that from them. Their mother is the main myth maker in the family, and the only tension is between her vision of the family and the truth that the reader is trying to fathom.
Another ambiguous element is <u>how He came to be that way</u>. Was He born "simple-minded" or did something happen that affected His capability? In this story, we have to work with what Mrs Whipple has given us - and that's a twisted story full of little lies that even she fails to catch up on.
The reader also has to face the question <u>why Mrs Whipple constantly exposes Him to dangerous situations while still acting overprotective at the dinner table</u>. For example, she sends Him to snatch a piglet from its mother when Adna refuses to do it. A mother who truly cares for her disabled son would have done it herself, or had her husband do it. Another such situation is when she sends him to bring the bull.
Google it because we can’t see the messages
Answer:
The statement which summarizes the central idea of this passage is:
A. The yellow fever epidemic had lasting consequences for the city.
Explanation:
The passage begins by saying the number of people who died of the fever were in the thousands - 4 or 5. That number may very well have been bigger but it was difficult to keep count at that time. Then it moves on to say that <u>one thing was clear to all, independently on how accurate that number was: that things would never be the same. The epidemic would have lasting consequences, then. The losses, the fear, all of it was "too real and personal". It would forever change people's lives.</u>