1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
olasank [31]
3 years ago
5

Several studies have shown that women tend to do better than men in memorizing words they hear. In one study, when asked to memo

rize a list of sixteen items, most women knew the list the second time they heard it, and most men had to hear it five times. After memorizing a new list, they were asked to recite the first list, and women again scored higher than the men did. While scientists have shown this to be the case, they do not know why this is so. It could have to do with brain differences, or it could have to do with socialization.
What is the central idea of the passage?
Question 1 options:


No one knows why women are better at memorizing.


Women do better than men in memorizing what they hear.


Men have to hear the list five times.


Men and women memorized a list of sixteen words.
Question 2 (2 points)


Several studies have shown that women tend to do better than men in memorizing words they hear. In one study, when asked to memorize a list of sixteen items, most women knew the list the second time they heard it, and most men had to hear it five times. After memorizing a new list, they were asked to recite the first list, and women again scored higher than the men did. While scientists have shown this to be the case, they do not know why this is so. It could have to do with brain differences, or it could have to do with socialization.

What is a key detail from the passage?
Question 2 options:


Women do better than men in memorizing what they hear.


No one knows why women are better at memorizing.


Men do better than women in memorizing what they hear.


Because men socialize more, they are better at memorizing than women.
Question 3 (2 points)


Although the Sun is 400 times bigger than the moon, it is also 400 times farther away from the Earth, so the two appear to be the same size in the sky. From our viewpoint, the Moon can just overlap the sun and blot out its light, causing a solar eclipse. This eclipse occurs because of our point of view.

What is the central idea of the passage?
Question 3 options:


A solar eclipse occurs once every century.


The Sun is 400 times bigger than the Moon.


The Moon is 400 times farther away from Earth than the Sun.


A solar eclipse occurs because of our point of view.
Question 4 (2 points)


Although the Sun is 400 times bigger than the moon, it is also 400 times farther away from the Earth, so the two appear to be the same size in the sky. From our viewpoint, the Moon can just overlap the sun and blot out its light, causing a solar eclipse. This eclipse occurs because of our point of view.

What is a key detail from the passage?
Question 4 options:


The Sun is 400 times bigger than the Moon.


From our viewpoint, the Moon can just overlap the Sun and blot out its light, causing a solar eclipse.


A solar eclipse occurs once every century.


The Sun and Earth are the same size.
Question 5 (2 points)


Most of the really bright stars in the night sky are actually two or more stars. Pairs of stars, called binaries, are usually so close together they look like one star to the naked eye. In some cases, a number of stars "live" together and orbit around another star or pair of stars, with other pairs going around them.

What is the central idea of the passage?
Question 5 options:


Binaries look like one star.


Stars are "alive."


Many stars appear in the night sky.


Most really bright stars are actually two or more stars.
Question 6 (2 points)


Most of the really bright stars in the night sky are actually two or more stars. Pairs of stars, called binaries, are usually so close together they look like one star to the naked eye. In some cases, a number of stars "live" together and orbit around another star or pair of stars, with other pairs going around them.

What is one key detail of the passage?
Question 6 options:


Bright stars are actually two or more stars.


Many stars appear in the night sky.


None of the above.


Binaries look like one star.
Question 7 (2 points)


Which choice below shows the best definition of a summary?
Question 7 options:


a brief statement or account of the main points of something.


None of the above.


a word to describe a noun.


a statement that describes the setting of a text.
English
1 answer:
Juliette [100K]3 years ago
7 0

Answer: Question 1 - Option B Women do better than men in memorizing what they hear

 Question 2 Option- B No one knows why women are better at memorizing

Question 3  option B The sun is 400 times bigger than the moon

Explanation: By reading the passage you can know the answers:)

You might be interested in
Which group of sentences from the excerpt best demonstrates the authors reason for writhing?
hichkok12 [17]

Answer:   designed by Kipling and Graber to be read out aloud to a child

Explanation:  The crab became too big for his shell.

8 0
3 years ago
Which of the following can count as evidence in an argument? (Check all that apply)
RoseWind [281]

The following can count as evidence in an argument;

  • Facts
  • Judgement; and
  • Testimony.

<h3>What is evidence?</h3>

Evidence in law simply means anything (tangible or intangible) that can be used to support a claim.

Hence, any of the following will count as evidence in an argument:

  • Facts
  • Judgement; and
  • Testimony.

Learn more about evidence at;
brainly.com/question/23323608
#SPJ1

4 0
2 years ago
Bella is looking into an apartment that costs $800 er month . How muchh does she need to make per ear in order to comfortably af
lord [1]
She needs to make double the rent a month to be able to be successful and pay rent and bills and forces on time
4 0
4 years ago
Figurative language
lubasha [3.4K]

Answer:

Metaphor is your answer, I think (lol)

8 0
2 years ago
Based on the phrase "Spanish is in my flesh,"<br> what role does the speaker play in this poem?
Lina20 [59]

Answer:

<h3>The speaker plays the role an advocate of her identity.</h3>

Explanation:

  • In the poem "Child of America", the poet, Aurora Levins Morales, establishes her cultural identity and advocates that she is a proud child of the Americas.
  • By the line "Spanish is in my flesh", the poet means that she has Spanish hereditary in her blood. She says this to advocate that each of us are a mixture of different cultures.
  • Therefore, she calls on the need for assimilation and integration of different cultures in the country.
3 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Metamorphosis
    13·1 answer
  • Read the sentence. Soldiers of the 20th Maine Regiment won the Battle of Gettysburg by their actions. This is an example of ____
    14·2 answers
  • Do you find parallel structures? How do they effectively help him to convey his messages?<br>​
    13·1 answer
  • Hello I really need a friend that is a boy and is 12-13 only. I am a 13 yr old boy and I am in the 7th grade, about to go in 8th
    14·1 answer
  • One best quotes for social problem and evil​
    9·2 answers
  • How are you supposed to do this?
    11·1 answer
  • The servant did not shut the door into affirmative.​
    11·1 answer
  • Which of the following statements about the introduction to a speech is not true?
    10·1 answer
  • How old was henrietta when she went to live with grandpa tommy?.
    8·1 answer
  • Zamir is researching voting requirements.
    8·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!