D. Activating Background knowledge
There are three murderers in the scene. The action occurs at dusk (The First Murderer: "The west yet glimmers with some streaks of day.") The scene happens near the palace, in a park. Banquo and Fleance bring a torch to the scene. The First Murderer manages to put out the light, while all three of them attack and kill Banquo. The scene lasts a couple of minutes only, and the action unfolds very quickly. The dialogue is quick, with short, interrupted lines, which is logical considering the fact that this is a murder scene. At first, while they are waiting for Banquo and Fleance to show up, their language is wordier. But then, right before and after the murder, it is swift and abbreviated, telling us that the murderers are members of a lower social class (The Second Murderer: "Then ’tis he: the rest / That are within the note of expectation / Already are i' th' court.") Banquo's last words are that he is betrayed; also, the warning to Fleance to run away to safety. Banquo realizes in an instant that this is a political murder, and that his son is the next potential victim. So, he wants to protect him. We don't see from the text how Fleance escapes.
Answer:
A
Explanation:
seems like the only one that seems out of place
Answer:
Factual detail: The folks were full of misery, then. Got sick with the up and down of the sea.
Fictional detail: The ones that could fly shed their wings. They couldn't take their wings across the water on the slave ships.
Explanation:
'The People Could Fly' is a book authored by Virginia Hamilton which consists of twenty four folk tales regarding animals, fairy tales, tales related to supernatural and so on.
From the passage, we can one out that it consist of details which are factual and which aren't true. The line, '"The ones that could fly shed their wings. They couldn't take their wings across the water on the slave ships" is a fictional one mainly because in reality, people cannot really fly.
Another detail from the passage which says 'The folks were full of misery, then. Got sick with the up and down of the sea' is a factual detail. This is because folks where taken from their home on ships, and there is a likelyhood of sea sickness for many people who travel on ship.
The inference can be made about Della from this excerpt is Della bargains well in order to save money" (Option C)
<h3>How do you draw an inference?</h3>
Drawing inferences involves looking at statements logically and examining them for contextual clues to see what conclusions may be made from them.
The context clue that helps us answer this question is "Pennies saved one and two at a time..."
Learn more bout inferences at;
brainly.com/question/2095640
#SPJ1