Answer:
To give information on a person
Explanation:
Answer:
Explanation:
Einstein had written to inform Roosevelt that recent research on fission chain reactions utilizing uranium made it probable that large amounts of power could be produced by a chain reaction and that, by harnessing this power, the construction of "extremely powerful bombs" was conceivable.
Answer:
skimming the passage, we’ll find “some critics” mentioned in the third sentence. Indeed, this sentence actually continues to advance Bigsby’s view mentioned in the previous sentence (that Hansberry’s work has “unintentional” irony” that the author seems to reject (stating that we should accept her irony as “deliberate social commentaries”). This third sentence continues to elaborate and broaden the critical view to other critics. The next sentence contains the words “for example,” so that must be the one, right?! Nope. This is the trap; the question specifically mentioned “examples” ad does this fourth sentence of the paragraph, but the “examples” need to refute this view, and the example in the fourth sentence is an example of the critical view the author disagreed with.
Explanation:
An important thing to keep in mind about the Reading Comprehension section of the GRE as we use PowerPrep online to study is that it is just that—reading comprehension. In other words, as difficult as it may seem, and it can be pretty tricky, the test makers will always give us all the information we need in the passage to answer the question. Select-in-passage questions, like number 8 on the second Verbal section of practice test 1, may look different than other questions, but they abide by the same rule.
Select-in-passage questions are unique to the GRE, but that shouldn’t scare us. In fact, a good thing about them is that we can approach each one the same way: we need to read the question carefully in order to find out what criteria our sentence needs to meet. Then, we need to search the passage for a sentence that fits that criteria—ok, admittedly this is sometimes more easily said than done, but we should keep in mind that our question may even give us extra clues as to where to look.
Answer:
The numbers, for them, are a way to process and survive, feeling they have some kind of control over such a chaotic situation.
Explanation:
In "The Devil's Arithmetic" ( 1988), by Jane Yolen and published in 1988, Hannah Stern and the girls that she meets while imprisoned during the Holocaust, develop a theory about the numbers they had tattoed on them as a way to identify them, to give them meaning and eve premonitory influence on their lives. The Devil's Arithmeticrefers to the idea that each person who dies instead of them, means one more day that they get to be alive and not sent to the gas chamber. However, they develop more deep explanations. Rivka, for example, says;
"The 1 is for me because I am alone. The 8 is for my family because there were eight of us when we lived in our village. And the 2 because that is all that are left now, me and Wolfe, who believes himself to be a 0. But I love him no matter what he is forced to do. And when we are free and this is over, we will be 2 again."