1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
VikaD [51]
4 years ago
13

Read the following excerpt from a 1775 speech by Patrick Henry in which he presents his ideas concerning the American colonists'

relationship with Great Britain:
Mr. President, it is natural to man to indulge in the illusions of hope. We are apt to shut our eyes against a painful truth, and listen to the song of the siren, till she transforms us into beasts. Is this the part of wise men, engaged in a great and arduous struggle for liberty? Are we disposed to be of the number of those, who, having eyes, see not, and having ears, hear not, the things which so nearly concern their temporal salvation? For my part, whatever anguish of spirit it may cost, I am willing to know the whole truth; to know the worst, and to provide for it.
Which best explains the purpose of the rhetorical device used in this excerpt?
A. The personification of the struggle for liberty makes it a familiar and relatable topic.
B. The repetition of the words "sir" and "throne" emphasize the point that the colonists are subordinate to Great Britain.The imagery of a colonist with no eyes and no ears illustrates how helpless they all are at the hands of Great Britain.
C. The rhetorical questions highlight the absurdity of passively ignoring the truth about Great Britain's intentions.
D. The use of parallelism draws attention to the many peaceful steps the colonists have taken
English
3 answers:
Triss [41]4 years ago
8 0
The correct option is C.
From the excerpt given above, it can be seen that the speaker is condemning the attitude of pretending not to see that which is obvious. The speaker in his speech used rhetorical device to emphasized the point that it is absurd and unwise to ignore to know the true state of things. He believed it is better to know the bitter truth and then prepare for it than to be ignoring the truth in the hope that it will go away.<span />
Lunna [17]4 years ago
6 1

Answer:D

Explanation:

mer2 years ago
0 0

I just got this answer right the answer is c

You might be interested in
How does the information in the sidebar “Lessons in Crisis Management” (p. 13) help the reader better understand “Crisis at Chip
labwork [276]

It's important to look out for the context clues to understand how the information given in the sidebar help the reader understand the crisis at Chipotle.

<h3>What are context clues?</h3>

Your information is incomplete as the story or passage isn't given. Therefore, an overview will be given. It should be noted that context clues are the hints that are given by the author in a literary work.

In this case, it's important to read and understand the story. Also, look out for the theme in the story and how the characters affected the plot.

This is important to know how the

information given in the sidebar help the reader better understand the crisis at Chipotle.

Learn more about context clues on:

brainly.com/question/24750804

8 0
2 years ago
Marks: 1
MArishka [77]

Answer:

(a)  Assertive.

Explanation:

An assertive sentence is a sentence that expresses an opinion, gives a statement, or expresses a feeling or incident or an event. Assertive sentences end with a period (.) and can either be a negative or positive sentence.

The given sentence <em>"Pepperoni pizza is my favorite food" </em>is assertive as it expresses the personal opinion or choice of the speaker.

Thus, the correct answer is option a.

6 0
3 years ago
Based on the prefix the word extricate most likely means
stepladder [879]
It most likely means taking something out. (extracting)
5 0
3 years ago
Read 2 more answers
Commentary that explains how the<br> evidence supports your claim of Julius Caesar
posledela

The literary evidence from Julius Cesar's play has been identified as follows:

  • <em>The Rise of Julius Caesar, by Hal Marcovitz. He discussed Cesar's choice not to provide the Roman people democracy.</em>
  • <em>The Rise of Julius Caesar, by Hal Marcovitz. Cesar used scare tactics to effectively disobey the Senate and assault Rome.</em>

<h2>What is the definition of textual evidence?</h2>

This is the supporting evidence that may be gleaned from a text to back up a previous assertion about something.

Julius Cesar was a renowned Roman leader who was much admired and feared in Rome and abroad, but he did not restore democracy to his people, which disappointed them.

8 0
2 years ago
Using your knowledge of critical listening, which consideration is true about the statement below? Select those that apply.
yaroslaw [1]

Answer:

1 and 3 mainly 3

Explanation:

6 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Direct odject.
    7·1 answer
  • Click on the answer to the question about supporting details that follows the passage . Please help .
    14·2 answers
  • What are french fries made from
    5·2 answers
  • (1) Shamsul Maidin is a famous soccer referee from Singapore. (2) He was once a physical therapist, but he gave up his practice
    10·1 answer
  • How should I start my argument on why we should only use renewable energy?(for essay)​
    15·2 answers
  • Whats the verb in this sentence?? God's people need to be flexible
    11·2 answers
  • What does ‘both’ refer to ?
    7·2 answers
  • Pls help me with this question ​
    10·2 answers
  • 8. The house looks beautiful. It seems cold and unfriendly to me.
    6·1 answer
  • There's someone to talk to ☺️❤️​
    14·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!