1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
JulijaS [17]
3 years ago
11

The doctrine of the affections, which was widely used in baroque music, stated that _____. music should invoke a certain emotion

or mood music should never affect the emotions music should elicit several moods at once music is inherently emotional
English
2 answers:
valentina_108 [34]3 years ago
5 0
Music should invoke a certain mood or emotion
laila [671]3 years ago
4 0

The correct answer is A. Music should invoke a certain emotion or mood

Explanation:

The doctrine of the affections was one of the most prominent theories that affected theatre, literature, music and other arts during the Baroque era after the Renaissance. This theory proposed emotions, passions, and mood could be represented in art and in the case of music through sounds, which means the emotions the compositor wanted to convey determined the type of sounds the compositor chose and therefore music was always linked to emotion or mood. Additionally, for some, there were six basic emotions or moods (love, joy, desire, sorrow, admiration, and hate) and these can be combined to invoke other emotions. Therefore, the doctrine of the affections stated that music should invoke a certain emotion or mood.

You might be interested in
Need Help on this English question.
alexdok [17]

Answer:

the hypothetical situation is no

6 0
3 years ago
How does this beginning influence our expectations for the rest of the story?
Bogdan [553]

Answer:

the introduction

Explanation:

the introduction paragraph introduces the topic, claim, and the hook. All of these details in the introduction helps the reader understand what the rest of the story might be about.

6 0
3 years ago
TASK 1: Read the passage and underline these words appeared above. I come from a family of five people: my parents, my two young
allochka39001 [22]
Question 1: A
Question 2: A
Question 3: C
Question 4: B
Question 5: D
Question 6: B
Question 7: C

Hope this helps
4 0
2 years ago
So by day she’d weave at her great and growing web— by night, by the light of torches set beside her, she would unravel all she’
Rufina [12.5K]

Answer:

The "web" that is mentioned in the passage refers to the burial shroud woven by Penelope as a way of delaying her need to chose a new husband among the many suitors.

Explanation:

Homer's epic narrative "The Odyssey" tells the story of how Odysseus had been gone from his home for about two decades. His wife had been pestered continuously by the men in the kingdom of Ithaca to remarry and make a new king, for her husband Odysseus had been gone for a long time.

But the cunning Penelope made a plea that she be allowed to weave a burial shroud for her father in law Leartes, who's grown old. She agreed to marry one of the suitors when she finished the shroud. But through cunning and bravery, she would weave the shroud during the day but undo it at night so that the weaving cannot be ever finished until she is sure that Odysseus is back or confirmed dead. This is the web that the passage from Book II mentions, the web being the shroud that she had been weaving as an excuse to not remarry.

3 0
3 years ago
If you were to interview Mauri Rapp, the author of this passage, which question would be the MOST relevant? A) Have you added an
dedylja [7]
A because its asking something about probably the article instead of some that doesn't mean anything
4 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • PLEASE!!!!!!!! 60 POINTS AND RATEINGS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    12·2 answers
  • The description of the sun and the thunder in the first two lines of the poem demonstrate use of _____ .
    5·1 answer
  • Read over lines 48-80. What is Anne’s view of the tension between herself and her family? Consider how Anne’s living conditions
    13·1 answer
  • Can someone plz check my answer? It's the one with the three asterisks beside it.
    10·2 answers
  • TRUE or FALSE Context always clouds the meaning.
    5·1 answer
  • The following sentence is in what tense? Laura has given donations to the local food bank.
    11·2 answers
  • My father was the sun and the moon to me.
    15·2 answers
  • Write 5+sentences about changes you have experienced and how your overcoming it or over came it
    12·1 answer
  • Can anyone write an essay for the attachment below it is worth 30 points
    7·2 answers
  • Try to rewrite this description in a more mature style. This is my grandmother. She is old. She is small. She has got fair skin.
    8·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!