Answer:
Melinda is the young star of Speak. Since she's also the narrator, everything we learn about the other characters is filtered through her. Melinda is very perceptive and bright, but her vision is sometimes clouded by her suffering. She's only fourteen-years-old, and she's dealing with one of the worst things that can happen to a person: rap-e. High school senior Andy Evans ra-pes Melinda at the end-of-summer party just before Melinda starts 9th grade. She calls the cops to report the rap-e, but leaves before they show up. The party is busted and everybody thinks Melinda got them in trouble on purpose.
The novel begins on Melinda's first day in high school. Nobody at school will talk to Melinda, including Rachel Bruin, who's been her best friend forever. Worse, just about everyone bullies her. She wants to explain why she called the cops but she can't find the words.
Melinda doesn't stop talking altogether, but says only what seems absolutely necessary. As her secret weighs on her more and more, she talks less and less. Eventually she decides that talking is necessary to protect others from Andy and to find personal relief. Speak follows Melinda through her first year of high school, from the depths of her isolation to the beginnings of her renewal.
Explanation:
mark brainliest
Answer:
TDA stands for text dependent analyses so they want you to analyze the hobbit. If your analyzing the theme of negative effect of greed, then you can write about the evil guys in the book and how greed and wanting everything has a negative effect and drives them insane. Another example is when Bilbo
gets addicted to the power of the wring and he doesn't want to give it up and he ends up keeping it.
(B) The scholars at Jundi Shapur were interested in various disciplines.
B is the best answer because it most accurately shows an inference from the passage. We know that the scholars were interested in various disciplines because it says, "The school created the very first teaching hospital in the world, a place where the sick were treated and young doctors learned their craft, as well as a fine observatory to track the heavens." This shows that the scholars studied everything from medicine to astrology. Option A is incorrect because the passage does not indicate that any of the academics had been persecuted. Option C is wrong because the passage says nothing of the scholars' genders. Option D is wrong because it does not include all of the cultures of the scholars that are talked about in the passage.