Answer:
The man was about to be hanged.
Explanation:
Ambrose Bierce's short story "An Occurrence at Owl Creek Bridge" tells the story of how a convicted man was about to be hanged on the railroad bridge. The man, Peyton Farquhar, was a plantation farmer who was accused of trying to burn down the bridge during the Civil War.
The lines/ excerpt given in the question is from the first paragraph of the story which shows Peyton waiting for his death. The author/ speaker of the story is describing the scene and setting of the story, the exact point where we see Peyton (yet unnamed) waiting for the rope to be pulled which will finalize his death.
Answer:
The purposes of the two passages are different. The first passage is biographical and contains quotes that reflect Grady's feelings about Reconstruction. The second passage is a personal essay which directly states the author's feelings about Reconstruction.
Explanation:
During the Elizabethan Era, the social class was divided into six classes as they believe that this is the basis of skills, fame, birth and wealth. During this era, the reactions of the servants' and the musicians' to the death of Juliet would show us that social class, unlike those in the upper classes, those in the lower classes display more maturity spiritually in dealing with death.
The sentence that says "Rainsford and Zaroff glared at each other," because the verb "glared" contains more imagery than the other examples.