Some estimates put the first human settlements in the Amazon at 32,000 to 39,000 years ago. Since that time, Amazon people have developed lifestyles that are well integrated with the benefits and constraints of rainforests.
An estimated 7-10 million Amerindians (the term for American Indigenous peoples) lived in American rainforests, half of them in Brazil, at the time of European arrival. When Pizarro arrived in Peru, more land was under cultivation and more food was being produced in the Andean region than today.
Answer: Potassium-argon dating
Explanation:
Answer:
Asteroid 1997 XF11 is one mile wide.
Explanation:
The above statement is the statement that is too narrow in the passage. A "too narrow" statement is one that gives a detail of what the main passage is talking about. Also, it helps the reader to visualize a part of what the passage is talking about. Yet it does not still provide enough information for one to grasp the whole passage. Also, such statement gives a specific idea or concept from the story or passage.
The above statement is "too narrow" because it actually states a single part of the overall passage and also gives a very specific idea from the passage.
Answer:
Every state or country provides its citizens with some fundamental civil rights such as personal rights, religious rights, social rights, moral rights, economic rights, and political rights, etc. ... Rights are given to the citizens for their individual moral, material or personality development and growth in social life.