1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Alinara [238K]
3 years ago
9

What is gentrification and what are some of its advantages and disadvantages?

English
2 answers:
love history [14]3 years ago
8 0

Answer:

The answer is explained below.

Explanation:

Gentrification is defined as the process that renews a determined space in a city by rebuilding it or by giving more modern characteristics to an old or abandoned place.

Some of the advantages are the new job opportunities created through this process; also, more security is felt by citizens and more options for food or transportation are available. Taxes will generate a bigger income for the government, meaning that more things could be done with this money. On the other hand, the cost of living rises as the process continues, so poor people are kicked out of the zone and wealthy people buy the properties and turns them into businesses or fancy houses for them or to rent. Gentrification also excludes low-income individuals and people of color.

madam [21]3 years ago
3 0

Answer:

Answer is:

Explanation:

Gentrification is a sign of economic growth. Positive advantages or low crime rates, more homeowners and businesses will pay taxes in the amount of property taxes each pays, will the raises property value increase. Disadvantages.. In some situations, gentrification kicks out all the poor people and unique businesses and replaces them with wealthy people. Gentrification usually leads to negative impacts such as forced displacement, a fostering of discrimination behavior by people in power, and a focus on spaces that excludes low-income individuals and people of color.

You might be interested in
How would the end of the fairy tale "Cinderella" most likely change if the prince were not motivated to find the owner of the gl
Dafna1 [17]

Answer:The answer would be: Cinderella would have continue to live a miserable life.

Even without prince trying the slipper the prince still would have never noticed Cinderella’s sisters. Prince is still a prince he can’t be impoverished. Cinderella is too shy to ask her stepmother for anything. Even if she did, the stepmother would have never complied.

4 0
3 years ago
Read 2 more answers
Which conclusion can you draw about the passage based on the verbs you highlighted?
NeTakaya

Answer:

Hope they got it because this was a while ago :(

Explanation:

7 0
4 years ago
Read 2 more answers
Read the passage from Sugar Changed the World.
My name is Ann [436]

Answer :

The title of the passage "THE WORLD’S FIRST TRUE UNIVERSITY" informs the reader that the text of the passage with focus on one university, namely Jundi Shapur .

According to the writer, it was an exceptional university and was the meeting place of the world's great minds. The school created the very first teaching hospital in the world. The school had links with many of the great civilizations of Asia, the Mediterranean, and Europe.

The heading helps the reader to understand the central idea of the given passage in the following way :

It informs the reader that the text will focus on a specific school.




3 0
4 years ago
Read 2 more answers
What does it mean to be a good writer?
rjkz [21]

Answer: Being a good writer is just being able to write down complex thoughts in a clear way.

Explanation:

7 0
3 years ago
What is the meaning of the word inflammatory used in paragraph 4
Rina8888 [55]
Inflammatory means relating to or causing inflammation of a part of the body.
3 0
2 years ago
Other questions:
  • Which of the following would be the best example of an author’s use of character traits to help define a novel?
    15·2 answers
  • What is one example of nonverbal communication that granholm uses in remembering Rosa parks
    7·2 answers
  • The Greeks believed the powers of the gods explained natural events. For example, thunderstorms over land occurred when Zeus bec
    15·1 answer
  • State of lacking knowledge
    12·1 answer
  • Sentence using the two words while and thumb
    8·2 answers
  • Which statement best describes the epic feature used in the excerpt and it's effect on the plot
    12·2 answers
  • Did Catchings respond not having a
    8·1 answer
  • Look at the photograph and the related text. In which two ways does the photograph help convey a message about fire safety?
    11·2 answers
  • You have worked hard on this process. You have learned about literary elements so that you could incorporate them into a story o
    8·1 answer
  • Write aparagraph in the topic of i have learned important lessons from the text
    12·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!