1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
bixtya [17]
3 years ago
7

How did african americans on southern plantations help the union cause?

History
2 answers:
maria [59]3 years ago
5 0

They sometimes grew food for the union army (while the plantation owners were away).

Bingel [31]3 years ago
3 0

African Americans on southern plantations took advantage of the disturbance created by the war to engage in sabotage, and join the war in different ways. They were enlisted to serve in the Infantry, worked as spies or guides for Union forces or served as laborers in the camps. As expected, all of the southern conflicts against the Union's efforts to restrain slavery, fueled the slaves' rebellion against their white masters.

You might be interested in
What were the three major industries that thrived in Oklahoma before, during, and after the Civil War?
krek1111 [17]
Cattle, coal mining, and railroad
6 0
3 years ago
Bakit pinamagatan "anim na sabado ng beyblade"ang sanaysay?​
ankoles [38]

Sapagkat ang mga pangyayari sa kwento ay may anim na sabado. Sa anim na sabadong iyon ay limang Sabado lagi na kay Rebo ang beyblade. Pinakapaboritong laruin ni Rebo ang beyblade kung kayat nasisiyahan siya nito. Sa bawat sabado ay may mga pangyayaring naganap sa buhay ni Rebo.

3 0
3 years ago
How did American imperialism differ from European imperialism?
malfutka [58]
The US was the most productive country in the world. It produced many things and needed to sell them.
5 0
3 years ago
Read 2 more answers
Match the vocabulary word with its meaning.
blagie [28]

Answer:

1. Holocaust

Answer: The systematic mass slaughter of European Jews and others in Nazi camps.

2. Genocide

Answer: The systematic killing of a people group by another.

3. Euthanasia

Answer: The practice of ending the life of an

individual suffering from an incurable

condition, as by lethal injection or

suspension of medical treatment.

4. Exterminate

Answer: To get rid of by destroying

5. Asocial

Answer: Unable or unwilling to conform to

normal standards of social behavior

6. Propaganda

Answer: Spreading information in order to

hurt or help an institution, cause, or

person

7. Collaborator

Answer: A person who cooperates with an

enemy nation

5 0
3 years ago
Please answer ASAP. Why were textiles and the iron and steel industry the largest in America by 1914?
mrs_skeptik [129]

Answer:

A

Explanation:

I'm literally learning this now in APUSH. In 1914 which is the era of the gilded age people were dependent on railroads and oil. Thanks to help from Carnegie (and the other 4 men) (around 1914) and steel, the US economy rose back from its divided chaos.

8 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Lead-212 and Lead-208 represent which of the following?
    13·1 answer
  • A reason that Renaissance art looked different from Medieval art is that it was generally?
    8·2 answers
  • What group moved into Rome in 575 b.c
    11·1 answer
  • Why do you think Japan chose a Sunday morning to launch its attack?
    8·1 answer
  • Why is lobbying controversial?
    15·1 answer
  • What effect did ty Zimmerman note have on the United States’ position in the war?
    8·2 answers
  • What lead the ussr to fall
    14·1 answer
  • What was a major result of the Punic war
    14·1 answer
  • MARKING BRAINLIEST + 20 POINTS
    9·2 answers
  • Following the Civil War, which group of states were considered the victor?*
    6·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!