Let us go over every choice:
D) D is incorrect; Neanderthals were a hominid species and a relatively advanced one since they lived very closely in time to homo sapiens (modern man). Neanderthals used to live in Europe and had been living there before modern man came from Africa.
C) This is not precise. While it could have been used as a weapon, nowhere in the passage can we see a hint for that. It might have helped modern humans in other ways, making them more reliably survive cold periods and thus displacing the resident Neanderthals.
B) This is also not precise. While the passage implies that fire might have been an important factor for the migration, quite possibly there could be other important aspects of migration to learn. Also, the passage says "may have helped", it is not too definitive.
A) THIS IS THE CORRECT CHOICE. The only concrete fact of the passage is the fact that Neandertals went extinct after the arrival of the modern man. The passage in whole is arguing that since fire is so important in Europe and the Neanderthals did not have access to it, we could attribute their extinction to the modern humans having fire as a competitive advantage.
Answer: The Mexican War of Independence from Spain
Answer:
D. The compromise made all new territories free of slavery but
protected slavery where it existed
The correct answer here is the option B.
The March on Washington occurred August in the year 1963. The purpose of this action was to gather support for the passing of the Civil Rights act. About 250.000 people were a part of the march and it was during this ceremony that Martin Luther King Jr. delivered his famous I Have a Dream speech .
King Leonidas and his 300 Spartans fought against the <span>Persian army</span>