1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
barxatty [35]
3 years ago
12

HELP!! Use indirect object pronouns and the present tense of the verbs to form complete sentences.

Spanish
1 answer:
fgiga [73]3 years ago
6 0
<h3>Use <u>indirect object pronouns</u> and the <u>present tense</u> of the verbs</h3>

1) Javier / prestar / el abrigo / a Gabriel

Answer 1: Javier <u>le presta</u> el abrigo a Gabriel.

Javier lends his coat to Gabriel.

2) nosotros / vender / ropa / a los clientes

Answer 2: Nosotros <u>les vendemos</u> ropa a los clientes.

We sell clothes to customers.

3) el vendedor / traer / las camisetas / a mis amigos y a mí

Answer 3: El vendedor <u>nos trae</u> las camisetas a mis amigos y a mí.

The seller brings us the t-shirts to my friends and me.

4) yo / querer dar / consejos / a ti

Answer 4: Yo quiero <u>darte</u> consejos a ti.

I wish to give advice to you.

5) ¿tú / ir a comprar/ un regalo / a mí?

Answer 5: ¿Tú vas a <u>comprarme</u> un regalo a mí?

Are you going to buy a gift for me?

6) Carmen y Sofía / mostrar / las fotos / a Milena​

Answer 6: Carmen y Sofía <u>le muestran</u> las fotos a Milena.

Carmen and Sofia show Milena the photos.

\textit{\textbf{Spymore}}​​​​​​

You might be interested in
Porque es importante lo que pensamos acerca de nosotros mismos?
Andreas93 [3]
Por que eso muestra nuestro amor por nosotros mismos. 
4 0
3 years ago
Read 2 more answers
Circle the statement in ea
uysha [10]

Answer:

1. a

2. b

3. a

4. b

5. a

Explanation:

5 0
3 years ago
Read 2 more answers
Can someone help me please you have to rewrite the sentence using el preterito to show these events happened in the past .it due
OLEGan [10]

Answer:

3. yo tome el sol en la playa

4. Ellos llegaron al aeropuerto a las ocho.

5.Nosotros fuismos de visita a las islas del pacifico.

6. Jorge volo por la mañana.

7. Acampe en las montañas.

8. Delia saco fotos del arrecife.

Explanation:

I do not know if it's ok

5 0
3 years ago
1. —¿Adónde nos lleva este sendero? —Al lago. (/) 2. —¿Hay muchos animales en el desierto? —Sí, hay estrellas y lunas. (/) 3. —¿
Genrish500 [490]

Answer:

what do u expect us to do with this information luv..

4 0
3 years ago
Read 2 more answers
Which command best completes this conversation between Eva and Laura?
GREYUIT [131]

The answer would be "Usala" this makes the sentence look like Si, claro usala, this means yes of course use it

5 0
3 years ago
Other questions:
  • Niveles del lineal y productos a ubicar en cada uno
    7·1 answer
  • True or false? A siesta is a nap in the middle of the day observed in the United States.
    15·2 answers
  • Cual es el propósito de un contrato
    9·1 answer
  • Describe a happy experience from your life. What happened? When did it happen? Be sure to use at least 5 complete Spanish senten
    9·2 answers
  • Yo leo un poco en la cama, y por fin apago la luz y _________________ (me despierto/me duermo).
    9·2 answers
  • No link plz thx in advance
    10·2 answers
  • Mi madre y mi tia____
    15·1 answer
  • Guys pls help me!!!!!!!
    5·1 answer
  • If u can plz help me that would be good
    9·2 answers
  • Javier<br> en el coro el año pasado. (cantar)?<br><br> canta<br> canto<br> o canta<br> cantó
    5·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!