1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Amanda [17]
3 years ago
5

Describe the life cycle of mushroom in steps.

Biology
1 answer:
Nata [24]3 years ago
5 0
1.) a mature mushroom drops spores
2.)spores falls on the ground - germinate
3.)they meet compatible spores
4.)mycelium originates - pinheads originate
5.)primordially formation -growth mushrooms drops spore
6.)circles completed
You might be interested in
This category of endangerment occurs when organisms are still abundant in its natural range, but declining in numbers:
ElenaW [278]
The answer to the question is B
6 0
3 years ago
Read 2 more answers
Best awnser gets Brainliest! Answer ASAP!
Leno4ka [110]

Answer:

cell got damaged I think

3 0
3 years ago
Which statements about the geocentric model are false? Select the two correct answers.
eimsori [14]

Answer: Orbital Motion Unit Test

1. A line between a planet and the sun sweeps out two equal areas at different places as it moves along its orbit. Which factor remains constant as this happens?

Answer: The time required to sweep out the areas.

2. Which are features of Copernicus's model of the solar system? Select three correct answers.

Answers: The sun is at the center.

                The planets move in perfect circles.

                The stars are fixed to an outer sphere.

3. An asteroid approaches Jupiter and is slung around around into a new trajectory across the solar system. Which of the following are possible? Select three correct answers.

Answers: The asteroid spirals into the sun.

               The asteroid continues out of the solar system.  

               The asteroid enters a stable elliptical orbit around the Sun.

4. A satellite orbiting the Earth at an orbital radius <em>r</em> has a velocity <em>v</em>. Which represents the velocity if the satellite is moved to an orbital radius of <em>5r</em>?

Answer: 1/√5 v

5. Which did Kepler notice about planetary motion that caused him to propose Kepler's first law of orbital motion?

Answer: The distance to the Sun varies.

6. Which statements about the geocentric model are false? Select two correct answers?

Answers: It explains why Mars appears to move backward for a few months approximately every two years.

                It shows the Sun at the center of the solar system.

7. The mass of an object doubles. What happens to the gravitational force between it and another object whose mass stays the same, assuming they remain the same distance apart?

Answer: The amount of the gravitational force doubles.

8. What shape is the moon's orbit around Earth?

Answer: An ellipse that is almost circular.

9. Which of the following statements about Newton's theory of universal gravitation are true? Select the three correct answers?

Answers: The theory applies to all objects in the universe.

               Gravitational force increases as the distance between objects decreases.

               Gravitational force increases as the mass of objects increases.

10. Which form of Kepler's third law can you use to relate the period <em>T</em> and radius <em>r</em> of a planet in our solar system as long as the unit year is used for the period and astronomical unit is used for the radius?

Answer: <em>T²= r³</em>

<em />

11. Based on Kepler's observations about planetary motion, what is the relationship between a planet's orbital velocity and its distance from the Sun?

Answer: The greater the distance, the slower the orbital velocity

12: For a moon orbiting its planet, <em>rp</em> is the shortest distance between the moon and its planet and <em>ra</em> is the longest distance between the moon and its planet. What is a moon's orbital eccentricity if <em>rp</em> is equal to <em>0.27ra</em>?

Answer: 0.57

Explanation:

Sorry I didn't do the short answer questions but these are all the correct answers to the science unit test.

5 0
2 years ago
In recent decades, average global temperatures have increased significantly. Scientists agree that the widespread destruction of
qaws [65]

\qquad\qquad\huge\underline{{\sf Answer}}♨

The main reason causing average global temperature rise is increase in amount of green house gases like Carbodioxide, and since deforestation reduces a vast number of plants, so there is lack of plants absorbing CO2 causing this whole thing.

So, according to this the Correct choice is B

7 0
2 years ago
In a process called transpiration, plants get rid of excess water through pores in the leaves called
erik [133]

Answer:

evaporation

Explanation:

3 0
2 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • The rate that parasites reproduce is generally faster than that of their hosts why is this important for the survival of parasit
    8·1 answer
  • 2. A mutation that causes disease resistance in potatoes is a(n)
    11·1 answer
  • Select all that apply. Invertebrates have only nonspecific immunity, which means _____.
    8·2 answers
  • Which is a reason that many organisms that have existed on Earth have left no fossils
    8·2 answers
  • Put these terms in order of hierarchical organization (smallest to largest):
    8·1 answer
  • BRAINLIEST BRAINLIEST BRAIBLIEST PLEADE ANSWER DUSUSISISJJAIXNDJDD
    10·2 answers
  • The concentration of carbon dioxide in the atmosphere has been gradually increasing for many years. How might this increase affe
    15·1 answer
  • BRAINLIEST IF CORRECT WITH EXPLANATION PLS
    7·1 answer
  • When fat digestion occurs in the small intestine, an emulsion is broken down to smaller ___________ with the action of pancreati
    5·1 answer
  • The austrian monk whose experiments with pea plants were the beginning of our understanding of genetics was:.
    14·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!