1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
vovangra [49]
3 years ago
5

What’s the answer ?

English
2 answers:
Murrr4er [49]3 years ago
6 0

I don't know what is the answer

Annette [7]3 years ago
5 0

The various conditions of men and the different uses they make of their powers and opportunities in life, are full of puzzling contrasts and contradictions. Here, as elsewhere, it is easy to dogmatize, but it is not so easy to define, explain and demonstrate. The natural laws for the government, well-being and progress of mankind, seem to be equal and are equal; but the subjects of these laws everywhere abound in inequalities, discords and contrasts. We cannot have fruit without flowers, but we often have flowers without fruit. The promise of youth often breaks down in manhood, and real excellence often comes unheralded and from unexpected quarters.

The scene presented from this view is as a thousand arrows shot from the same point and aimed at the same object. United in aim, they are divided in flight. Some fly too high, others too low. Some go to the right, others to the left. Some fly too far and others, not far enough, and only a few hit the mark. Such is life. United in the quiver, they are divided in the air. Matched when dormant, they are unmatched in action.

When we attempt to account for greatness we never get nearer to the truth than did the greatest of poets and philosophers when he classified the conditions of greatness: “Some are born great, some achieve greatness and some have greatness thrust upon them.”* We may take our choice of these three separate explanations and make which of them we please, most prominent in our discussion. Much can certainly be said of superior mental endowments, and I should on some accounts, lean strongly to that theory, but for numerous examples which seem, and do, contradict it, and for the depressing tendency such a theory must have on humanity generally.

This theory has truth in it, but it is not the whole truth. Men of very ordinary faculties have, nevertheless, made a very respectable way in the world and have sometimes presented even brilliant examples of success. On the other hand, what is called genius is often found by the wayside, a miserable wreck; the more deplorable and shocking because from the height from which it has fallen and the loss and ruin involved in the fall. There is, perhaps, a compensation in disappointment and in the contradiction of means to ends and promise to performance. These imply a constant effort on the part of nature to hold the balance between all her children and to bring success within the reach of the humblest as well as of the most exalted.

From apparently the basest metals we have the finest toned bells, and we are taught respect from simple manhood when we see how, from the various dregs of society, there come men who may well be regarded as the pride and as the watch towers of the race.

Steel is improved by laying on damp ground, and the rusty razor gets a keener edge after giving its dross to the dirt in which it has been allowed to lie neglected and forgotten. In like manner, too, humanity, though it lay among the ports, covered with the dust of neglect and poverty, may still retain the divine impulse and the element of improvement and progress. It is natural to revolt at squalor, but we may well relax our lip of scorn and contempt when we stand among the lowly and despised, for out of the rags of the meanest cradle there may come a great man and this is a treasure richer than all the wealth of the Orient.

Which of the following statements most directly expresses the author’s thesis in the passage?

A)“[I]t is easy to dogmatize, but it is not so easy to define, explain and demonstrate.” (paragraph 1, sentence 2)

B)“The natural laws for the government, well-being and progress of mankind, seem to be equal and are equal.” (paragraph 1, sentence 3)

C)“We cannot have fruit without flowers, but we often have flowers without fruit.” (paragraph 1, sentence 4)

D)“[R]eal excellence often comes unheralded and from unexpected quarters.” (paragraph 1, sentence 5)

E)“The scene presented from this view is as a thousand arrows shot from the same point and aimed at the same object.” (paragraph 2, sentence 1)

what’s the answer

Explanation:

You might be interested in
Which correctly completes the sentence: Caitlin played on a team with _____. him and me, him and I , he and I , he and me.
Luda [366]

Hello there!

Correct answer: him and me.

Caitlin played on a team with him and me.

Type of pronoun: object. Object pronouns are those pronouns that receive the action in a sentence, like in this case.

Hope this helps!

Mark as brainliest, plase.


3 0
3 years ago
In the beginning, Turner is unhappy because he has moved to a new town and does not fit in. He meets Lizzie and feels at home wi
Gnesinka [82]

Answer:ytffcf

Explanation:

ftfftttffftt

3 0
2 years ago
Is how we conduct ourselves towards others and yourself
KIM [24]

Manners are defined as how we behave towards others.  Having good manners and right conduct is critical to a person’s development. It defines our being as a person. Our actions and decisions are defined by our manners. Manners instilled in a person defines how they will behave in front of others. 

6 0
3 years ago
How does the same EMERGEN develop over the course of the passage the dinner party
lutik1710 [3]

Answer:

Explanation:

The country is India. A colonial official and his wife are giving a large dinner party. They are seated with their guests—army officers and government attachés and their wives, and a visiting American naturalist—in their spacious dining room, which has a bare marble floor, open raftersand wide glass doors opening onto a veranda.*A spirited discussion springs up between a young girl who insists that women have outgrownthe jumping-on-a-chair-at-the-sight-of-a-mouse era and a colonel who says that they haven’t. “A woman’s unfailing reaction in any crisis,” the colonel says, “is to scream. And while a man may feel like it, he has that ounce more of nerve control than a woman has. And that lastounce is what counts.”The American does not join in the argument but watches the other guests. As he looks, hesees a strange expression come over the face of the hostess. She is staring straight ahead, her muscles contracting slightly. With a slight gesture she summons the native boy standing behind her chair and whispers to him. The boy’s eyes widen: he quickly leaves the room.Of the guests, none except the American notices this or sees the boy place a bowl of milk on the veranda just outside the open doors.The American comes to with a start. In India, milk in a bowl means only one thing—bait for a snake. He realizes there must be a cobra in the room. He looks up at the rafters—the likeliest place—but they are bare. Three corners of the room are empty, and in the fourth the servants are waiting to serve the next course. There is only one place left—under the table.His first impulse is to jump back and warn the others, but he knows the commotion would frighten the cobra into striking. He speaks quickly, the tone of his voice so arresting that it sobers everyone.* During the time this story takes place, India was a British colony. The colonial official works for the British government in India. The government attachés work for another country’s embassy in India. Finally, a naturalist is someone who studies animals and plants.“The Dinner Party” by Mona Gardner from The Saturday Review of Literature, vol. 25, no. 5, January 31, 1941. Copyright © 1941 by General Media Communications, Inc. Reprinted by permission of The Saturday Review. All rights reserved.“I want to know just what control everyone at this table has. I will count to three hundred—that’s five minutes—and not one of you is to move a muscle. Those who move will forfeit fifty rupees. Ready!”The twenty people sit like stone images while he counts. He is saying “. . . two hundred and eighty. . .” when, out of the corner of his eye, he sees the cobra emerge and make for the bowl of milk. Screams ring out as he jumps to slam the veranda doors safely shut.“You were right, Colonel!” the host exclaims. “A man has just shown us an example of perfect control.”“Just a minute,” the American says, turning to his hostess. “Mrs. Wynnes, how did you know that cobra was in the room?”A faint smile lights up the woman’s face as she replies: “Because it was crawling across my foot.”

8 0
2 years ago
An example of personification in Lord Of The Flies Chapter 2 with PAGE NUMBERS PLEASE.
boyakko [2]

Answer:

"Smoke was rising here and there among the creepers that festooned the dead or dying trees. As they watched, a flash of fire appeared at the root of one wisp, and then the smoke thickened. Small flames stirred at the trunk of a tree and crawled away through leaves and brushwood, dividing and increasing."

CRAWLED- GIVES THE FIRE HUMAN LIKE QUALITIES WHICH IS PERSONIFICATON! <3

Hope this helps!

Explanation:

4 0
3 years ago
Other questions:
  • Which sentence from this passage is an example of an allusion?
    7·2 answers
  • Which of the following passages most strongly shows Abuela’s lack of familiarity with New Jersey?
    5·1 answer
  • The Crucible Act 2
    15·1 answer
  • Please help me choose!!!<br> Thanks!
    7·1 answer
  • PLEASE HELP DUE IN 7min <br> please just write soemthing please!
    9·1 answer
  • Find the two adjectives
    14·1 answer
  • Is this a good poem if not what can i improve?
    5·2 answers
  • Write a letter to your friends in another school telling him about three reasons why you want to studies there
    5·1 answer
  • What is goodness? And can someone become good?
    10·1 answer
  • No links please. Extra points for this.
    9·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!