1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Scrat [10]
3 years ago
7

Cold fronts produce _____ precipitation, and warm fronts produce _____ precipitation. heavy, light light, heavy light, light no,

light
Geography
2 answers:
OLga [1]3 years ago
6 0
Cold fronts produce Heavy precipitation, and warm fronts produce Light precipitation.
Gnoma [55]3 years ago
3 0

Answer:

a. heavy

b. light

Explanation:

<u>Cold fronts</u> occur when a mass of cold air advances towards lower latitudes since being heavier occupies the lower layers of the atmosphere. Its leading edge is inserted like a wedge between the ground and the hot air that weighs less, pushing it up. When rising in height, the water vapor cools and condenses, precipitating heavily in the form of torrential rains and heavy downpours .

<u>Warm fronts</u> are formed by the contact or collision of two masses of very humid and warm air that travels with other masses of cold air. The warm air is less dense and rises above the cold, heavier. When rising in height the water vapor of the warm front cools and condenses in height, finally precipitating causing drizzles and moderate rains.

You might be interested in
Why are the Rocky Mountains described as younger?
Rainbow [258]
The Rocky Mountains are described as younger because the Rocky's are really two mountain chains. The older mountain chain started billions of years ago, and the younger mountain chain pushed the older mountain chain up more, only 60 millions years ago. 
5 0
3 years ago
Read 2 more answers
What evidence was used to support the plate tectonics theory ?
kolezko [41]
Coastines on opposite continents appear to fit like puzzle pieces, indicating that they were once joined.
3 0
3 years ago
I was overwhelmed with gratuitous advice. Well-meaning yet ignorant friends thrust their opinions into unwilling ears. The major
ra1l [238]

Question A

Correct option is (iii) sought after, as it is indicated in the passage that "I was overwhelmed with gratuitous advice". Gratuitous means not required, or not necessary. Hence the author was not asking for advice, it was not sought after

Question B

Correct option is (iv) when he was on the steamer. It is indicated at the end of the passage that "The fellow passengers in the steamer began to advise us". After reading the statement, "I should want them after leaving Aden", you might feel that the correct option could be (ii) when he was in Aden, but the passage doesn't give enough information to confirm that the advice was give at the point when he was in Aden

Question C

The correct option is (iii) meat-eating would keep him healthy. It is indicated in the passage that "The majority of them said I couldn't do without meat in the cold climate. I would catch consumption.". Hence, the meat was supposed to keep him healthy and not catch consumption.

Question D

The correct option is (iv) he had promised his mother he would not do so. It is indicated in the passage that "My mother, before consenting to my departure, had exacted a promise from me not to take meat. So, I was bound not to take it, if only for the sake of the promise.".

7 0
4 years ago
What did Johannes Kepler do?
Mandarinka [93]

Answer: He was a German astronomer, mathematician, and astrologer.

3 0
3 years ago
Read 2 more answers
Using complete sentences, discuss some of the potential risks of bioengineered food.
DochEvi [55]
With bioengineered foods, you risk ingesting chemicals that are foreign to your body. If you ingest too much of the chemicals, your own body could be changed. For example, you have a natural orange. Scientists want to make your natural oranges bigger and sweeter, so they modify the DNA of the orange. With the modified DNA the new orange changed how it grew, increasing the number of natural chemicals (chemicals created by the orange to grow) it created. These chemicals are ingested by you, the consumer, and after eating your new oranges for a year every day, you notice you may have fertility issues, increased aging, etc. By eating bioengineered foods, you can find changes in your body that wouldn't have occurred if you stuck to that natural orange. 


Hope this isn't too long and confusing. 
5 0
3 years ago
Other questions:
  • Why was the idea of continental drift not initially accepted by many other scientists and the general public at the time?
    15·1 answer
  • 2. Ano-ano ang mga teoryang pinagmulan ng daigdig?
    6·1 answer
  • What was the second country to win independence in the New World? A. Canada B. Colombia C. Haiti D. Mexico
    9·2 answers
  • At 180 degrees longitude, the __________ represents the point at which the Eastern and Western Hemispheres experience different
    7·1 answer
  • Of all the following processes which one increases the salinity of water? A. Icebergs melting B. Runoff C. Sea ice melting D. Ev
    11·1 answer
  • Where would you expect to find tectonic plate boundaries in Latin America?
    11·1 answer
  • The tilt of the earth on its axis
    7·1 answer
  • Sweden’s government encourages population growth through all of the following measures except __________. A. subsidizing daycare
    7·2 answers
  • List two ways in which your lifestyle directly or indirectly contributes to erosion
    10·1 answer
  • Which value of a in the exponential function below would cause the function to stretch?
    8·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!