1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
igor_vitrenko [27]
3 years ago
9

They were not railway children to begin with. I don't suppose they had ever thought about railways except as a means of getting

to Maskelyne and Cook's, the Pantomime, Zoological Gardens, and Madame Tussaud's. They were just ordinary suburban children, and they lived with their Father and Mother in an ordinary red-brick-fronted villa, with coloured glass in the front door, a tiled passage that was called a hall, a bath-room with hot and cold water, electric bells, French windows, and a good deal of white paint, and 'every modern convenience', as the house-agents say.
There were three of them. Roberta was the eldest. Of course, Mothers never have favourites, but if their Mother HAD had a favourite, it might have been Roberta. Next came Peter, who wished to be an Engineer when he grew up; and the youngest was Phyllis, who meant extremely well.

Mother did not spend all her time in paying dull calls to dull ladies, and sitting dully at home waiting for dull ladies to pay calls to her. She was almost always there, ready to play with the children, and read to them, and help them to do their home-lessons. Besides this she used to write stories for them while they were at school, and read them aloud after tea, and she always made up funny pieces of poetry for their birthdays and for other great occasions, such as the christening of the new kittens, or the refurnishing of the doll's house, or the time when they were getting over the mumps.

These three lucky children always had everything they needed: pretty clothes, good fires, a lovely nursery with heaps of toys, and a Mother Goose wall-paper. They had a kind and merry nursemaid, and a dog who was called James, and who was their very own. They also had a Father who was just perfect—never cross, never unjust, and always ready for a game—at least, if at any time he was NOT ready, he always had an excellent reason for it, and explained the reason to the children so interestingly and funnily that they felt sure he couldn't help himself.

You will think that they ought to have been very happy. And so they were, but they did not know HOW happy till the pretty life in the Red Villa was over and done with, and they had to live a very different life indeed.

The dreadful change came quite suddenly.

Prompt Choice 2 (Informational Response)

Review the excerpt above. Answer the following question in a well-developed paragraph.

What details in this text help the reader understand that the setting of this story is in the past and is not in the present or in the future? NOTE: This question is referring to the events taking place in a different time period (in the past) as opposed to being written in past tense.

**Be sure to re-state the question in your topic sentence and use specific examples and details from the story to support your answers. Proofread your work before submitting.
English
1 answer:
arsen [322]3 years ago
6 0

The details in this text that help the reader to understand that the setting of this story is in the past include the choice of word and structure in the story. In the text, the author chooses to use words like "cross" and "home-lessons" instead of more modern language. Another detail that helps identify the time period is this: "...or the time when they were getting over the mumps." The mumps are an older type of sickness, and is not usually contracted nowadays. From all this, you can determine that this passage took place in the past.

You might be interested in
How are the meaning of empathy and understanding related​
maxonik [38]

Answer:

because you understand in both situations

Explanation:

so empathy is understanding how other people feel in bad situations, and understanding is knowing something like something was taught to you and now you understand it.

8 0
3 years ago
Converse is a ___________of conversation. a. synonym c. origin b. antonym d. variation
Delvig [45]

The word Converse is a <u>variation</u> of conversation as they both have slight differences.

<h3>What is the variation? </h3>

The variation shows how a word could be said in <u>more than </u>one way or in a different manner. It is based on the context and background depending on which the word is being pronounced.

However, a synonym is another word that could be used as a substitude of the <u>main word. </u>

Learn more about Variation here:

brainly.com/question/19293330

6 0
2 years ago
Type the words from the spelling list in which the / er / sound appears.
melisa1 [442]

Explanation:

<em>Infer</em><em> </em>

<em>Stationery</em>

<em>Structure</em><em> </em>

<em>Nonverbal</em>

<em>Literal</em>

6 0
3 years ago
Which word best completes the sentence? Select the word from the drop-down menu. Shaina was determined to CHOOSE... herself afte
n200080 [17]

Answer:

The Answer is D Vindicate

Explanation:

I did the test tell me if im wrong please :)

7 0
3 years ago
How does the author best develop the central idea of the text "Show Me the Evidence"?
Delvig [45]

Answer:

C. by citing examples of Anas's evidence of corruption that led to companies and government agencies being held accountable.

Explanation:

"Anas Aremeyaw Anas" is an investigative journalist from Ghana. He primarily focuses his documentaries and print media regarding anti-corruption as well as human rights.

The central idea of the text, "Show Me the Evidence," best develops the author's idea by citing examples of Anas's evidence of corruption that led to companies and government agencies being held accountable. For example, he exposed the corruption of the officials of Ghana's passport agency in 2006. Non-citizens were given passports for a certain fee. In order to do this, he needed to pose as a rich businessman so he could fulfill his mission of showing how corrupt the officials were and this was the evidence.

So, this explains the answer.

5 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Which following options show parallel construction
    5·1 answer
  • Which of the following must always be found in nonfiction writing?
    7·2 answers
  • Looking for ways to improve the company you work for is an example of:
    14·2 answers
  • In the speech "The Question of South Africa," Tutu uses what literary skill in his speech to get his point across?
    8·2 answers
  • Step 3: Next, add<br> ten drops of red<br> food coloring slowly.
    6·1 answer
  • Part A
    13·2 answers
  • plzz help! (will give brainliest+78 points to the answer that is in its own words and is correct) ...also plzzz don't write a wr
    10·1 answer
  • Reread Romeo and Juliet Act I, Scene 5 from lines 13 to 60. How does Shakespeare use figurative language to convey the grief fel
    11·1 answer
  • Complete the sentence with the correct homophone.
    5·2 answers
  • Read Part Two of Article A on sea otters. Sea otters are one of few tool-using mammals. They enjoy a diet of seafood, including
    11·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!