1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
sergij07 [2.7K]
3 years ago
11

_____ care refer to services that provide temporary relief for those who are caring for individuals with disabilities, illnesses

, or the elderly.
Social Studies
2 answers:
Gwar [14]3 years ago
7 0

Respite care refer to services that provide temporary relief for those who are caring for individuals with disabilities, illnesses, or the elderly.

motikmotik3 years ago
3 0
The correct answer is respite care. 

Respite care refers to care and services of support provided to caretakers of individuals with disabilities, illness or the elderly. Through respite care, caretakers are given a temporary break and relieved from the duties and responsibility of having to look after a disabled or dependent individual. Respite care is important because caretakers are constantly in a role where they have to compromise and sometimes forgo their own needs and wishes in order to look after someone who needs constant care. 
You might be interested in
10. How did television change both movies and radio?
Anika [276]
Your answer will be It changed to community based weather, music, and news.
6 0
3 years ago
Read 2 more answers
How are most palm oil plantations in South and Southeast Asia created? A. by building terraces B. by planting palms within rainf
alexdok [17]
Most palm oil plantations in South and Southeast Asia are created C. by clearcutting forests. The clearcutting of forests for palm oil plantations is becoming a major global issue, since it forces native plants and animals to relocate, creating mass havoc in ecosystems worldwide.

I highly recommend watching the documentary Before The Flood with Leonardo DiCaprio. Super interesting and spends a good amount of time talking about palm oil plantations.

Happy studying!
7 0
3 years ago
Read 2 more answers
Dr. Wiseman wants to know about the alcohol consumption patterns among college juniors in the United States. He should ________.
aalyn [17]

<u>Answer: </u>

Dr. Wiseman should select several individuals randomly that would perfectly represent the larger group of college juniors in order to study the alcohol consumption pattern among and carry out his research.

<u>Explanation: </u>

  • For a study to be valid and feasible, it has to have participants that are relevant from the core point of view of the study.
  • In the given case, Dr. Wiseman is attempting to study alcohol consumption patterns among college juniors. For that, the participants of his study need mandatorily to be junior college students above 18 years of age.
  • Any individuals that do not fit into the criteria and still taken for research would affect the results of Dr. Wiseman's study in a negative manner.

6 0
3 years ago
Sociology answers for quiz...What it is called Types of Social Interaction
klemol [59]

Answer:

The most common forms of social interaction are exchange, competition, conflict, cooperation, and accommodation.20-Jun-2015

Explanation:

1) Please select the word from the list that best fits the definition.

Social process that gets things done.

CORRECT ANSWER: Cooperation

2) What alternatives does Tannen offer to the argument culture?

CORRECT ANSWER: B ) Cooperation and agreement.

3) Accommodation is a state of balance between cooperation and conflict.

CORRECT ANSWER: True

4) Competition occurs when two or more people or groups work together to achieve a goal that will benefit more than one person.

CORRECT ANSWER: False

5) Which of the following is not a form of social interaction?

CORRECT ANSWER: C) Narcissism

6) Conflict is:

CORRECT ANSWER: The deliberate attempt to control a person by force, to oppose someone, or to harm another person.

7) A state of balance between cooperation and conflict is

CORRECT ANSWER: Accommodation.

8) Competition occurs when two or more people or groups oppose each other to achieve a goal that only one can attain.

CORRECT ANSWER: True

9) Reciprocity is.

CORRECT ANSWER: B) The idea that if you do something for someone then that person owes you something in return.

10) Deborah Tannen, a professor of linguistics,

CORRECT ANSWER: C) Both a and

5 0
2 years ago
The passage above from Article 1, Section 7 of the U.S. Constitution reflects the principle of
pshichka [43]
The passage above from Article 1, Section 7 of the U.S. Constitution reflects the principle of CHECK AND BALANCE.

The legislative branch is tasked to make the laws, the executive branch is tasked to make the laws official and executory, the judicial branch is tasked to review the laws based on its constitutionality and oversee the court system.

These separate branches have their own duties and responsibilities but they all share the same power. The power of any one branch is checked and balanced by the other two branches to ensure that no abuse of power is committed.
5 0
3 years ago
Other questions:
  • This is the name given to the majority portion of Africa that is located south of the major desert found in the northern portion
    6·2 answers
  • Before filing a Chapter 7 bankruptcy petition, Tricia sells her diamond watch to Dale Kehoe BMW, whom she owes for the purchase
    14·1 answer
  • When Anne begins to think about a boy friend, someone in turn drives her to think about Peter van Daan. Who?
    5·2 answers
  • The specific powers granted to congress in article i, section 8 of the u.s. constitution are called the ________ powers
    6·1 answer
  • The branch of economics which studies how households and firms make​ choices, interact in​ markets, and how government attempts
    9·1 answer
  • Define and describe the human rights violation of Gender based violence​
    12·1 answer
  • Where do most people live in South Asia
    15·1 answer
  • 1-Fossils provide information to best support which theory?
    11·1 answer
  • Benjamin and Erick are good friends, but they are having a dispute over who should pay for a video game they want to rent. Benja
    10·1 answer
  • What is nkrumaism ideology​
    11·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!