1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
cluponka [151]
3 years ago
8

lines 357-371 explain what this pasage reveal about mr.prizada personality. what does it indicate about his connection with lili

a from the story when Mr.pirzada came to dine
English
1 answer:
stira [4]3 years ago
7 0
<span>When Mr. Pirzada Came to Dine” by Jhumpa Lahiri. Then, reread the lines indicated with each question below. Answer each ... Explain what the details reveal about Mr. Pirzada's life and about his character. Speculate ... Lines 357–371:Explain what this passage reveals about Mr. <span>Pirzada's personality</span></span>
You might be interested in
What provides the basis for everything else in the expository essay? A. the research B. the evidence C. the conclusion D. the th
maksim [4K]
D. The thesis. It's going be your statement that you're trying to prove. 
3 0
3 years ago
Which sentence is an example of indirect characterization? My younger sister was clearly frightened by the booming thunder and f
Anvisha [2.4K]

Answer:

The third one

Explanation:

4 0
3 years ago
Read 2 more answers
Paragraphs 13 to 20 develop six advantages of Swift’s proposal, while paragraphs 24 to 26 list them in an enumerative manner. An
SSSSS [86.1K]

Answer:

Explanation:

A Modest Proposal," Jonathan Swift's devastating, classic satire, is aimed squarely at British mistreatment of their fellow Irish. It specifically attacks the prevailing mercantilist notion that human beings comprise the wealth of a nation, which allowed the exploitation of child labor at terribly low wages. The horrifying concept of children as a delectable menu item for gourmet consumption is Swift's reductio ad absurdum of this mercantilist commodification of human beings.

The first of the advantages of such a scheme, he says, will be a reduction in the number of Papists, as Irish Catholics were described, who reproduce at a high rate and pose a political threat to the British.

Second, children will be a valuable commodity to tenant farmers, whose produce and livestock have already been seized by rack-rent landlords.

Third, Ireland's gross domestic product will be "increased 50 thousand pounds per annum" by the export of child-flesh, "and the Money will circulate among our selves, the Goods being entirely of our own Growth and Manufacture."

Fourth, "The constant Breeders," aside from gaining eight shillings, will be relieved of the expense of maintaining them after their first year.

Fifth, this amazing new delicacy would increase the business of taverns, which would employ "skillful" chefs to create novel recipes for the palates of gourmands accustomed to paying high prices for the finest fare.

Sixth, it would enhance the status of marriage, and improve the care of children by their parents, since they were sure of a "Settlement for Life." It would also provoke a competition among women.

He argues that children could be sold into a meat market as early as the age of one, giving poor families some much needed income, while sparing them the expenses of raising so many children. With 100,000 Irish children out of the population being set aside for dinner, his solution, he reasons, will also help to resolve the issues of overpopulation and unemployment in Ireland, giving the Irish economy a much needed boost, while making it easier for England to deal with its unruly Irish subjects.

Swift then goes on to offer statistical support for his proposal and specific data about the number of children to be sold, their weight and price, and the projected eating patterns of their consumers. He even suggests some recipes for preparing this delicious new meat, reasoning that, with innovative cooks generating ever more and delicious new dishes, it will expand and improve the culinary experience of the wealthy, resulting in a healthier and happier population as a whole.

'A Modest Proposal' ends with the argument that the practice of selling and eating children will have positive effects on Irish family morality: husbands will treat their wives with more respect, and parents will value their children in ways as yet unknown. His proposal, he argues, will, if implemented, do more to solve Ireland's complex social, political and economic problems than any other measure that has yet been proposed.

8 0
4 years ago
"It was no wonder, when she stood one day against the stone pillar in whose shadow she had lain asleep, eighteen years before, t
Valentin [98]
Love at first sight

This passage is describing the way Armand fell in love, in the same way everyone in his family fell in love. It describes the love as being shot by a pistol which shows that it happens immediately the first time they see the person that they are falling in love with. 
7 0
3 years ago
Read 2 more answers
Which best describes the conflict of this passage?
UkoKoshka [18]

Answer:

ITs not B the other dude is wrong

Explanation:

8 0
3 years ago
Other questions:
  • Is “Few people believed him.” A full sentence?
    12·2 answers
  • Identify the correctly written compound sentences. Check all that apply.
    13·1 answer
  • Which best describe the tone in this passage ? The grapes of wrath
    8·1 answer
  • Help me with english i will give 50 points
    14·1 answer
  • Urgent!!
    7·2 answers
  • Read the excerpt from The Diary of Anne Frank. Mrs. Frank. Peter, I'm glad you are to be with us. Peter. Yes, Mrs. Frank. (Mrs.
    14·2 answers
  • Explore the importance of childhood in Blood Brothers.
    9·1 answer
  • College students are to be offered year-long work experience positions in "developing" countries under plans to link the UK's do
    14·1 answer
  • Which statement accurately describes a cause-and-effect relationship described in this excerpt?
    5·2 answers
  • I NEED HELP IM LOOSING MY MIND !!!!!!ITS DUE IN A FEW HOURS I JUST NEED HELP WITH THE BOTTOM HALF
    9·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!