1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Paraphin [41]
3 years ago
13

5Truly modern newspapers were not created, however, until after the invention of movable type. Movable type was a system of prin

ting that involved special type pieces. These were metal or ceramic “stampers” with the image of a letter or number. A press operator would arrange these type pieces to form words and sentences on a larger block. By coating the block with ink and pressing blank pages to it, the operator could make many copies of the words.
6Movable type was likely invented in Asia about a thousand years ago. However, Johannes Gutenberg made the earliest printing press, as we know it today, around 1450. These presses used movable type to create many pages of news faster and more easily than any other process. The information spread this way helped people discover new ideas about the world. It helped usher in the era of thought and learning known as the Renaissance.

What can the reader infer the author means when he says that newspapers were not truly modern until after the invention of movable type?
A) To be truly modern, newspapers must cost more than a simple gazetta and have a sizable subscription base.
B) To be truly modern, newspapers needed to be strictly about news and not contain opinions or advertisements.
C) A modern newspaper is printed many more times than previous newspapers--and still is relatively cheap to buy.
D) Modern newspapers have editorial staff and hires an army of reporters to investigate every case of legal wrong-doing.
English
2 answers:
Softa [21]3 years ago
5 0

C) A modern newspaper is printed many more times than previous newspapers--and still is relatively cheap to buy.

The text says

"Johannes Gutenberg made the earliest printing press, as we know it today, around 1450. These presses used movable type to create many pages of news faster and more easily than any other process. "

So the answer to the question (What can the reader infer the author means when he says that newspapers were not truly modern until after the invention of movable type?) is

C.

Leokris [45]3 years ago
3 0

Answer:

it c

Explanation:

You might be interested in
This is the man. His house was robbed last night.(into one sentence joining with whose)<br>​
andriy [413]

Answer:

This is the man whose house was robbed last night.

Explanation:

compound sentence

3 0
3 years ago
Whom does the speaker meet in London in the story Sonnet, With Bird?
lisabon 2012 [21]

The speaker, an indian who feels lonely during a trip to England, meets with one of his childhood friends, whose name is Aaron. Aaron worked in a pub located in the city of London; the speaker and him met after the former learned about Aaron's whereabouts after a call with his own mother. Aaron died of cancer at one point in the story.

3 0
3 years ago
Which feature of old english poetry did thus modern translation maintain?
Doss [256]
They both use Alliteration in old english poetry and modern translation
3 0
3 years ago
Read 2 more answers
Please help me im about to cry cuz my mom keeps yelling at me I don’t have that many points to keep asking this question
____ [38]

Answer:

what do you need help with?

Explanation:

7 0
3 years ago
Read 2 more answers
(NO WEBSITES PLEASE AND THANK YOU) can you give me a quote that shows how Gogol Ganguli acts before thinking? Book: The Namsake.
Yanka [14]

Answer:

There’s no such thing as a perfect name. I think that human beings should be allowed to name themselves when they turn eighteen,’ he adds. ‘Until then, pronouns.’

Explanation: Here

8 0
3 years ago
Other questions:
  • Which rhetorical device does Obama use in this passage?
    9·1 answer
  • Which of the following is a compound sentence?
    6·2 answers
  • What is the clause in this statement?<br> give the book to whoever is next on the list
    12·1 answer
  • Which evidence from the passage supports the underline claim ?? HELP
    11·2 answers
  • The latest point at which a student should request a letter of recommendation is:
    8·2 answers
  • Which quote from the text shows that Michelangelo was determined to become an artist? A. “He did a piece of work which greatly p
    10·1 answer
  • Margie has to write a research paper on the downfall of the Roman Empire. She did some initial research on the Roman Empire but
    10·1 answer
  • How do I become Brainliest?!
    7·1 answer
  • Another Christmas present!
    13·2 answers
  • Which line from utopia is an example of an anecdote, a brief story or account of an event used to make a larger point?.
    9·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!