Is that a poem?
If it is the one about the fire and the boys. Then the speaker doesn’t like his father in the beginning because he isn’t able to play with his friends. At the end he is grateful because the boys got in trouble and he wasn’t involved.
Answer:
It will be recorded that the distance of Hawaii from Japan makes it obvious that the attack was deliberately planned many days or even weeks ago.)
During the intervening time the Japanese Government has deliberately sought to deceive the United States by false statements and expressions of hope for continued peace.
Explanation:
In his “Day of Infamy" speech, Franklin D. Roosevelt claims that Japan was dishonest in its dealings with the United States. He says that the Japanese planned months ahead for the Pearl Harbor attack and acted dishonorable by acting unprovoked which cost the lives of many people in Pearl Harbor.
Therefore, the two lines in the speech that best provides evidence to support his claim are:
1. It will be recorded that the distance of Hawaii from Japan makes it obvious that the attack was deliberately planned many days or even weeks ago.)
2. During the intervening time the Japanese Government has deliberately sought to deceive the United States by false statements and expressions of hope for continued peace.
C. This passage is entirely fictional
After reading the passage, I've been battling between answers A. and C. I have decided that the best choice would be A, since the passage clearly states that it is up to the people to protect their rights. Hope this helps! ^_^