caused embarrassment - The word mortify means to cause someone to feel embarrassed or humiliated. So when Janis found out that her brother had read her diary, she felt embarrassed, or rather, she felt like her brother's actions were purposely intended to make her feel embarrassed and ashamed. The word mortify is derived from the latin word mortificare, meaning to put to death. In most contexts it signifies making someone to want to die of embarassment.
Answer:
"curr"
Explanation: The Latin root word curr means “run.” This Latin root is the word origin of a number of English vocabulary words through which it “runs,” including currency, cursor, and curriculum. The root curr is easily recalled via an ocean current, which “runs” by itself since it is surrounded by waters that are relatively still.
Answer:
Right, for a hero there's someone courageous, courageous and compassionate to those in need.
Explanation:
In The Externals, by S, diary. It can be called E. As warriors, Hinton, Ponyboy, Johnny and Dally are not ashamed to grow to support them. Hinton. It's been an error. Dally truly was a hero for the caring and brave actions of Johnny.
Hope this helps.
They went to Denali( , ) the tallest mountain in North America( , ) on their first day in Alaska.
Answer:
According to the passage, authors communicate through figurative speech. In the passage, they used similes. For example, "How long I sat beside Calypso I don't know hunger and wariness vanished, and only after the sun was low in the west, I splashed on through the swamp, strong and exhilarated as if never more to feel any mortal care." The passage also has personification. For example, "When I told her I had entered it in search of plants and had been in it all day, she wondered how plants could draw me to these awful places, and said, "it's God's mercy ye ever get out." In conclusion, authors communicate through figurative language according to this passage
Explanation:
Hope this helps Plz mark brainlist