1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
bagirrra123 [75]
3 years ago
15

One conclusion that a reader might draw from the excerpt from "There's a Man in the Habit of Hitting Me on the Head with an Umbr

ella" is that the man with the umbrella is persistent in his mission. Provide two details from the text to support this conclusion.
English
1 answer:
damaskus [11]3 years ago
4 0

A reader might draw from the passage that the man with the umbrella is extremely persistent because of many reasons. One of many reason is about how the man with the umbrella chased the author, even when he ran away (stated in paragraph 4): "Convinced that I was dealing with a madman, I tried to escape. But the man followed me, wordlessly continuing to hit me."

Another reason the reader would think this is due to the fact that the man has been doing this regulary for the past 5 years. (stated in paragraph 1):  "It’s exactly five years today that he’s been hitting me on the head with his umbrella. At first I couldn’t stand it; now I’m used to it."

Hope this helps <3

You might be interested in
18. Some databases and search engines use their own characters or symbols for truncation. They can usually be found in the
djverab [1.8K]
B google search engine
3 0
3 years ago
Read 2 more answers
They ____ in this house since 2001 (live)​
Alex777 [14]

Answer:

live

Explanation:

3 0
3 years ago
Question 1
Anna71 [15]

Answer:

I can't find the answer can you please tell me the answer

3 0
3 years ago
In paragraphs 5 through 9, how do the details about the natural setting outside of Mrs. Mallard’s room relate to her emotional s
Alja [10]

Answer and Explanation:

Mrs. Mallard is the main character in Kate Chopin's short story "The Story of an Hour". Louise Mallard has always been a fragile woman whose heart condition may kill her in case she is surprised or shocked. In addition, she has always been a subservient wife, constantly attached and dependent on her husband.

However, something changes inside her when she is told the news of her husband's death. Mrs. Mallard locks herself up in her room to mourn the loss but, while in there, she looks out her open window:

<em>She could see in the open square before her house the tops of trees that were all aquiver with the new spring life. The delicious breath of rain was in the air. In the street below a peddler was crying his wares. The notes of a distant song which some one was singing reached her faintly, and countless sparrows were twittering in the eaves. </em>

<em>There were patches of blue sky showing here and there through the clouds that had met and piled one above the other in the west facing her window.</em>

<u>The natural setting outside the window represents the new life and spirit Mrs. Mallard is about to discover. The smell of rain, the patches of blue sky here and there, the distant song, they all evoke her own mental state. They all represent the happiness of finding herself free. Spring, specially, always evokes the start of something new - a new chance, a new life. Mrs. Mallard realizes that, without her husband, there is nothing holding her down. She is finally liberated to be herself, to do as she wishes.</u>

5 0
3 years ago
How do lines 25-33 develop this passage's ideas? Please support your response with two pieces of evidence.
eduard
When you site your evidence, make sure to quote it and say what number paragraph it came from
6 0
3 years ago
Other questions:
  • How would huckle berry Finn be different if it was written in a different Point of view?
    15·1 answer
  • Which statement best describes the doctrine of secession
    15·1 answer
  • who first used the term magical realism to describe the works of artist who put dreamlike images in their painting
    8·2 answers
  • Good decision making for success in college includes:
    14·1 answer
  • Colonists referred to natives as heathens because the natives did not _____.
    15·1 answer
  • Beethoven chooses to stay when the children beg him to play more.
    11·2 answers
  • (Brainliest)❗ answer this
    12·1 answer
  • Do you think children should participate in demonstrations? Why or why not?
    7·1 answer
  • Which persuasive technique is used in this advertisement?
    15·1 answer
  • Most materials fall into two categories:
    11·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!