We see here that the question is incomplete as the fifth paragraph wasn't given here.
But one can deduce that the two ways in which the information in the fifth paragraph influences the passage as a whole are:
- It serves as a turning point in the history and fortunes of the Orphan Mine.
- It describes how the Orphan Mine became a prosperous uranium mine.
<h3>What is paragraph?</h3>
Paragraph refers to a section of a passage or text where a new line is commenced. It is in this section that a theme of idea is buttressed or explained.
Thus, the above options are correct because they are the two ways in which the information in the fifth paragraph influences the passage as a whole.
Learn more about paragraph on brainly.com/question/27287090
#SPJ1
Answer:
3rd one down
Explanation:
trust me bro just hurry on ur test
Homesick is a memoir about growing up with a mentally ill immigrant mother in suburban Toronto. It is one family’s chronicle, a story of chaos, confusion and challenges in adversarial circumstances. The work is divided into three sections. Home is where the Heartache Lives deals with a childhood spent witnessing an acrimonious arranged marriage. You Can’t Go Home Again covers the twenty years the narrator spent living in British Columbia while attempting to maintain a distance from the immediate family. Homesick details the narrator’s return to Toronto. Themes of home, language and cultural identity are explored alongside the experience of what it means to witness a devastating disease like schizophrenia and what it feels like to endure a chronically ill family membe
Answer:
A. In paragraph 1, the mood is cold and dark, dreary.
B. In paragraph 2, the feeling is more upbeat and refreshing.
2. In paragraph 1, you have words such as little hands clamoring to escape prison, lifeless company, and boney exposed ankles.
In paragraph 2, you have words such as revitalized by the fresh surge of oxygen, dancing leaves tickled her ankles, She laughed until tears of delight trickled down her prematurely-aged cheeks, and for the first time in her life, she was happy.
3. The setting is an abandoned park.
4. If the setting helps to set the mood of the story and characters.