Read the excerpt from The Dark Game: True Spy Stories from Invisible Ink to CIA Moles.
<em>[T]he Germans committed some blunders in the way they sent their secret radio messages, giving the British help in their task. The first mistake of German intelligence was the error of arrogance, believing that the British were not up to the challenge of deciphering their messages. Another mistake they made was sending duplicates and even triplicates of some of their messages, with each one using a different cipher key.</em>
Question: Which word best describes the tone of the passage?
Options:
- Critical
- Apologetic
- Objective
- Discouraged
Answer: The correct answer is: <u>Critical.</u>
Explanation: A critical tone is used to express an analysis of merits and faults of something or someone. The passage talks about The German's secret radio messages against the British. It expresses adverse and disapproving comments towards the Germans, by mentioning that The German intelligence was arrogant and that they committed terrible mistakes in the way they sent their secret radio messages.
There are 8 of them so we need to choose the four best.
My choices are in no particular order.
4. Anytime the horizon narrows and widens, you have to take care in what you are seeing. It sounds to me like a pair of scissors or sheers that are also moving up and down. Pretty scarry.
5. Jagged with waves. Jagged!! That's pretty descriptive.
6. Pointed like rocks? 5 and 6 both suggest a knife.
8. The waves were barbarously abrupt and tall [<em>and each top froth making small boat navigation a problem.</em>] I've added the last to make it clear that the sea was ominous.
I think that the best choice for this would have to be Paragraph 6, I could be wrong but I'm pretty sure I'm not. The reason I think that paragraph is the correct option is because it provides more detail, but what really sold me is the line that says "....and enable African Americans to better integrate into American society as a whole.” That shows that they are given opportunity to show off their works and make a better living for themselves, which is exactly what this question is asking/looking for.
“Artists held the belief that through intellect, literature, art, and music, their work could challenge racism and enable African Americans to better integrate into American society as a whole.” (Paragraph 6)