1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
bogdanovich [222]
4 years ago
6

Background information: This passage discusses Guatemala's land reforms, which dictated that land would be taken from large land

holders and given to the peasant class.Guatemala has become an increasing threat to the stability of Honduras and El Salvador. Its agrarian reform is a powerful propaganda weapon; its broad social program of aiding the workers and peasants in a victorious struggle against the upper classes and large foreign enterprises has a strong appeal to the populations of Central American neighbors where similar conditions prevail.—US State Department Official,1953According to the passage, who is being hurt by Guatemala's reforms?A. Honduras and El Salvador B. upper classes and foreign businessesC. the population of Central AmericaD. the workers and peasants
History
2 answers:
Lemur [1.5K]4 years ago
8 0

Answer:

<h3>upper classes and foreign businesses</h3>

Explanation:

storchak [24]4 years ago
4 0

Answer:

B.

Explanation:

According to the passage, the land reforms developed in Guatemala might have encouraged similar reforms and social movements in other countries of Central America.

As per the author, this reforms which had a socialist connotation, might have been really dangerous for the interests of the upper class members like bussinessmen and landowners. Also, the reforms might have had a negative over the interests of multinational companies.

You might be interested in
What might be the best explanation for why the ancient Greeks were influenced by so many different cultures? Question 4 options:
babunello [35]

Answer:

The ancient Greeks lived in an area with easy access to the Mediterranean Sea.

Explanation: they had easy access to the sea and they were able to derive or get ideas from many countries about culture.

5 0
3 years ago
Paano maiuugnay ang isyung ito sa iba pang mga isyung pangkapaligiran,panlipunan,at pangkalusugan​
Dennis_Churaev [7]

Mayroon bang isang larawan?

6 0
3 years ago
What difficulties did american soldiers faced in vietnam?
Alexeev081 [22]
They faced bad military support, leadership and <span>fought with the wrong strategies.</span>
8 0
4 years ago
Question 16 of 20
Norma-Jean [14]

Answer:

B. They promoted the idea that governments have a duty to protect

human rights.

4 0
3 years ago
What happened to the rancheros who had been living in california for decades when the united states took possession of the terri
olasank [31]
In February 1852, arrangements were ending up rare. The rancheros who had been driving meat groups into the valley and the donkey drivers who got onions, potatoes, spread and espresso couldn't get past the profound snow that secured the slopes encompassing the bars. So the Clapps and their neighbors lived for three months on flour, dull ham, salted mackerel, and corroded pork. Also, when the snow at last dissolved, spring surges started, clearing without end flume apparatus, log spans, long toms, supports, a recently completed sawmill and a few men. By mid-May, the dilutes quieted and crisp arrangements arrived. So did countless American newcomers. On May 25, Louise noted: 'Several individuals have touched base upon our Bar inside the most recent couple of days; drinking cantinas are jumping up toward each path; the fluming operations are quickly advancing, and all searches positively for an occupied and prosperous summer.' Some of these newcomers had battled in the Mexican-American War and had a tendency to see Spanish-talking individuals as foes.
7 0
3 years ago
Other questions:
  • What was true about the British approach to colonialism?
    11·2 answers
  • The First European nation to get involved with the slave trade was
    13·1 answer
  • The autokinetic effect was used in early persuasion research to show how
    11·1 answer
  • How might nationalism and militarism jeopardize world peace?
    9·1 answer
  • The war crimes trials of German and Japanese
    11·1 answer
  • Who were the Rebels?
    8·2 answers
  • What are some major reasons americans went through the depression after the revolutionary war?
    10·2 answers
  • Would this be bad or no?
    8·2 answers
  • What is a human characteristic of the United States' Southeast region? O a highly concentrated population O wide-ranging nationa
    5·1 answer
  • what are differences and similarities between North America native Americans and central American native Americans​
    12·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!