1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
xxTIMURxx [149]
3 years ago
9

Modelo No quiero hacerlo. No quise hacerlo. ¿Sabes la respuesta? ¿ la respuesta? Las chicas pueden divertirse. Las chicas divert

irse. ¿Conoces a los recién casados? ¿ a los recién casados? No puedo encontrar a Patricia. No encontrar a Patricia. Josefina quiere descansar. Josefina descansar. Conocemos a Julio. a Julio ayer. Ella no puede venir a la fiesta. Ella no venir a la fiesta. Queremos pasarlo bien. pasarlo bien. Ustedes saben del problema, ¿verdad? Ustedes del problema, ¿verdad? No queremos ir a la fiesta. No ir a la fiesta. Puedes venir conmigo. venir conmigo.
Spanish
1 answer:
hram777 [196]3 years ago
4 0
<h3>Rewrite the sentence by changing the present verb to preterite.</h3><h3>Modelo: No quiero hacerlo. No <u>quise</u> hacerlo.</h3>

Question 1: ¿Sabes la respuesta? ¿___ la respuesta?

Answer 1: ¿Supiste la respuesta?

Translation: Did you know the answer?

Question 2: Las chicas pueden divertirse. Las chicas ___ divertirse.

Answer 2: Las chicas pudieron divertirse.

Translation: The girls could have fun.

Question 3: ¿Conoces a los recién casados? ¿ ___ a los recién casados?

Answer 3: ¿Conociste a los recién casados?

Translation: Did you meet the newlyweds?

Question 4: No puedo encontrar a Patricia. No ___ encontrar a Patricia.

Answer 4: No pude encontrar a Patricia.

Translation: I couldn't find Patricia.

Question 5: Josefina quiere descansar. Josefina ___ descansar.

Answer 5: Josefina quiso descansar.

Translation: Josefina wanted to rest.

Question 6: Conocemos a Julio. ___ a Julio ayer.

Answer 6: Conocimos a Julio ayer.

Translation: We met Julio yesterday.

Question 7: Ella no puede venir a la fiesta. Ella no ___ venir a la fiesta.  

Answer 7: Ella no pudo venir a la fiesta.

Translation: She couldn't come to the party.

Question 8: Queremos pasarlo bien. ___ pasarlo bien.

Answer 8: Quisimos pasarlo bien.

Translation: We wanted to have fun.

Question 9: Ustedes saben del problema, ¿verdad? Ustedes ___ del problema, ¿verdad?

Answer 9: Ustedes supieron del problema, ¿verdad?

Translation: You knew about the problem, didn't you?

Question 10: No queremos ir a la fiesta. No ___ ir a la fiesta.  

Answer 10: No quisimos ir a la fiesta.

Translation: We didn't want to go to the party.

Question 11: Puedes venir conmigo. ___ venir conmigo.

Answer 11: Pudiste venir conmigo.

Translation: You could come with me.

\textit{\textbf{Spymore}}​​​​​​

You might be interested in
¿Cierto o falso?1. Los parques nacionales costarricenses se establecieron para el turismo. cierto falso 2. Costa Rica fue el pri
Elena L [17]

Answer:

1. Falso

2. True

3. Falso

4. True

5. Falso

6. Falso

Explanation:

1. False because National Parks were established in order to protect the biodiversity.

2. True because Costa Rica was the first country to develop the Coffee Industry.

3. False because it represents more than 15% not 50%.

4. True because Costa Rica has 96% of literacy.

5. False because Costa Rica has no army.

6. False because education is public and obligatory in Costa Rica.

6 0
3 years ago
Can someone please help with his worksheet? Need it AsAp :)
guajiro [1.7K]
I can’t see it sorry all i see is white
6 0
3 years ago
Read 2 more answers
La etnología es un estudio antropologico comparativo de varias, en las cuales se analizan practicas, costumbres o valores.
gregori [183]
True, la etnología estudia los pueblos y sus costumbre etc
7 0
3 years ago
Read 2 more answers
Qué es? ¿Es una falda? (vestido)
padilas [110]

Answer:

no entendí tu pregunta

6 0
3 years ago
Read 2 more answers
How many turtles are there in a Spanish country
Lostsunrise [7]
There can be different amounts so it depends on where/
5 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Write a short paragraph explaining how things are similar and/or different between the U.S. states that border Mexico.
    15·2 answers
  • What is la patente mean in a sentence
    13·2 answers
  • Las _____ de la misteriosa ciudad inca de Machu Picchu están en el Perú. No se sabe cómo los incas subieron esas piedras hasta a
    12·2 answers
  • Fill in the blank in the following question with the appropriate imperfect form of the verb ir below.
    15·2 answers
  • Is domestica sobreesdrujula
    13·1 answer
  • It is racial appropriation is applicable to foods​
    14·2 answers
  • Read and choose the option with the correct irregular progressive tense verbs.
    7·1 answer
  • Here is my question i thought it was already correct but id k
    6·2 answers
  • Pleasee help with spanish work ASAP
    12·1 answer
  • What kind of stem-change is almorzar
    13·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!