Answer:
It was realistic in contrast to fantastic and marvelous chivalric romances. The narrative romances before Don Quixote gave no importance to character's inner thoughts, while Don Quixote also presents insights into character's psychology.
Explanation:
The most significant element differentiating Don Quixote from literature before it is its form, content and treatment of subject. Literature before Don Quixote was mostly chivalric romance full of marvels and fantasies. Even if some of the literature before Don Quixote was realistic, it was in verse (Chaucer’s Canterbury Tales). In contrast Don Quixote was the first major realistic literature written in prose (later to be called novel).
The chivalric romance before Don Quixote featured disconnected stories of the same characters with little or no insight into character’s inner thoughts or psychology, while Don Quixote started the tradition of focusing more on character’s complex inner thoughts narrated in series on connected episodes.
Most of the literature before Don Quixote had main characters that were ideals without any flaws, but Don Quixote (as a protagonist) is a common man with many deficiencies.
So, Don Quixote laid a firm foundation on which future’s most important literary genre of novel was to be built.
The sentence from the passage that best supports the author's purpose for writing is "I will tell you a story that is only half true,"as stated in option C.
<h3>What is purpose?</h3>
When an author writes a text, he or she has a purpose or an objective by doing so. That means there is something the author wants to accomplish with that text. The most common purposes are:
Here, we must find the sentence that supports the idea that the author's purpose is to entertain, that is, to have his or her readers enjoy themselves while reading. In that case, the best option is letter C.
As is revealed by the sentence, " "I will tell you a story that is only half true," readers are not expected to take the story seriously. They will read it knowing very well that it is not even true. Therefore, option C is the correct answer.
The complete question with the missing answer choices is the following:
This story is written for entertainment purposes. Which sentence from the passage best supports the author's purpose for
writing?
- The moonlight would hit the glass just so, causing shadows to appear and the sea creatures to seem almost mythological.
- I lost my camera with all of my pictures from our trip, the diamond studs I had received as a high school graduation present, and my favorite watch.
- I will tell you a story that is only half true.
- I first went out of the country when I was about 20 years old.
Learn more about purpose here:
brainly.com/question/25871446
#SPJ1
Answer:
Nick Carraway
Explanation:
Nick and Tom went to Yale together and that is where they know eachother from.