1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Oksana_A [137]
3 years ago
6

Part A Which statement best states a central idea of this text? Good people volunteer and spend most of their time helping other

s. When helping others, it is important to act; words alone are not enough. In times of crisis, young people must lean on the wisdom and expertise of older people. Most people are too consumed by everyday worries to offer help to a stranger. Part B Which detail from the text best helps to shape the central idea in Part A? "The post already had more than 50 responses offering thoughts and prayers to the family, and several people—including many of Jerome’s teammates—had written that Martin could call on them if he needed anything." "Jerome wandered through the morning with the weight of Martin’s news crowding his thoughts." "Later that night while he sat with his family to watch the news, Jerome got a text from Martin thanking him again for being there. Only then did Jerome realize that no one else had stopped by the entire afternoon despite the plethora of messages offering to help Martin and his dad." "He explained to her that Martin’s mom had died, and told her how he felt about his friend’s loss. 'What do you plan to do for him?' his mother asked."
English
1 answer:
Natali5045456 [20]3 years ago
5 0

Part A: The statement that best states a central idea of this text is the second option: "When helping others, it is important to act; words alone are not enough."

The first option  ("Good people volunteer...") is incorrect because the text makes no generalizations about good people at all; the third option ("In times of crisis...") is incorrect because the interaction between older and younger people in the text is not relevant; the fourth option ("Most people...") is incorrect because the person who needs help in the text is not a stranger, but a friend.

Part B: The essential detail from the text that helps to shape the central idea in Part A is the fact that, despite receiving over fifty messages in social networks offering support (words), Martin and his father were actually only visited by Jerome that day (actions).

You might be interested in
dolly walks 600cm to school while Joseph walks 3km write their walking distance as ratios in their simplest form .​
Nuetrik [128]

Answer:

0.002 is the ratio ( Dolly's d/ Joseph's d)

Explanation:

600cm= 6m

3km=3000m

6/3000=0.002

4 0
3 years ago
What is tthe english of aso
Marta_Voda [28]

Answer:

Dog.

Explanation:

Aso is a Filipino word for dog.

5 0
3 years ago
Part A
WARRIOR [948]

Answer:

<em>Part A is A Lying always leads to distrust and trouble & Part and Part B is B "Candida. [to herself]</em>

Explanation:

8 0
3 years ago
URGENT NEED HELP PLEASE What is the author's MAIN purpose in mentioning academics, athletics and dancing? Answer choices to reve
lora16 [44]

Answer:

to break down stereotypes to give a few examples of areas in which people often have stereotypical ideas  

Explanation:

This question is about the article "why stereotypes should be avoided". In this article, the author reinforces the idea of how harmful stereotypes are, fixes an incorrect idea about people and prevents individuals from pursuing certain activities because they believe they do not fit certain stereotypes. To strengthen this argument, the author presents areas that are victims of constant stereotypes such as academic, artistic and sports areas.

7 0
3 years ago
what's the adverb phrase In this sentence we built a giant snowman in the backyard yesterday afternoon
schepotkina [342]
The Adverb Phrase should be "Yesterday Afternoon" 
6 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Help me please. its really needed
    5·1 answer
  • What is the authors' claim in this passage? What is the authors' primary purpose in the passage?
    6·2 answers
  • Which source would be BEST to use to find further information on the recent developments of telephone technology?
    11·1 answer
  • Things about animal cruelty
    5·2 answers
  • Warm up 3/2 What do you know about the
    12·1 answer
  • Discuse the Plight of African Americans in Caged Bird​
    11·1 answer
  • Main idea: Water gets<br> recycled through the water<br> cycle<br> Detail 1:<br> Detail 2:
    15·1 answer
  • Can someone answer please I will give brainliest and lots of points.
    9·1 answer
  • Emily's favorite chair was worn, so she decided to re-cover it.
    14·2 answers
  • Looking at many possibilities in an open-minded way is an example of what?
    9·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!