1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
statuscvo [17]
3 years ago
7

Have you ever wondered how people travel to islands without any airports? Perhaps you have pondered how the coast guard rescues

people from a sinking ship. Seaplanes are often the best solution to these challenges. Seaplanes are airplanes designed to take off from and land on top of a body of water. The three different types of seaplanes are flying boats, floatplanes, and amphibians.
2Flying boats have a fuselage, or body, that looks and acts like a ship’s hull. This hull enables them to float on water very easily. Two small floats underneath its wings keep the flying boat stable in rough water. These seaplanes are usually larger and more stable on water than floatplanes are. A floatplane is a seaplane that has two long floats, called pontoons, under the fuselage. This is the only part of the plane that touches the water. Unlike flying boats, floatplanes often come in a wide variety of sizes. An amphibious vehicle can be either a flying boat or a floatplane with wheels. This allows the aircraft to land on both land and water.

3People have used seaplanes for almost a hundred years. French engineer Henri Fabre invented the first seaplane in 1910 and a number of other designs quickly followed. Right from the start, the military recognized the usefulness of these aircraft. During World War I, the military used seaplanes to patrol the seas for enemy submarines. In World War II, military officials used seaplanes for a number of important tasks. While officers still used them to patrol for submarines, they also used seaplanes to scout the positions of ships and other aircraft. They were important tools during search-and-rescue operations.

4After World War II, military use of seaplanes declined. One of the disadvantages of using seaplanes is that they weigh much more than ordinary land-based aircraft and helicopters. This limits the amount of cargo seaplanes can carry. Another factor in the seaplane’s decline was that more airports and landing strips were available to regular airplanes once the war ended. These aircraft were more practical and easier to control than seaplanes. This all led to the decline of the seaplane in recent years.

5Though militaries no longer use seaplanes regularly, they still fulfill many purposes. Coast guards around the world use seaplanes during rescues because of their ability to fly long distances while searching for stranded people in the water. Fire fighters also use these planes to drop large amounts of water over forest fires. Even airline companies even use seaplanes to fly passengers to remote areas where airstrips do not exist.

6Keep your eyes open next time you find yourself near a large body of water and you might be lucky enough to spot a seaplane flying your way. These aircraft are impressive inventions.


Read the passage on the left to answer the following questions:
20)
According to the passage, which of these is true about seaplanes?
A) They can carry large shipments of cargo.
B) They are more practical than other planes.
C) They can land in places other planes cannot.
D) They are still used regularly by the military.
21)



Why do airline companies find seaplanes useful?
A) They can be used during combat missions.
B) They can track the movements of other airplanes.
C) They can transport passengers to remote locations.
D) They can carry large amounts of water to put out forest fires.
22)






Which choice BEST summarizes the authors comparison of flying boats to floatplanes?
A) Floatplanes are larger than flying boats and have floats under their wings for stability.
B) Flying boats are floatplanes that have two long floats, called pontoons, under the fuselage.
C) Flying boats are larger than floatplanes, and unlike floatplanes, the entire fuselage can float.
D) Flying boats come in a variety of sizes, are more stable on water and have wheels to drive on land.
Eliminate
English
2 answers:
grandymaker [24]3 years ago
5 0
Im not sure but i think it is c
maksim [4K]3 years ago
3 0

<u>For the first question: According to the passage, which of these is true about seaplanes? </u>

The correct answer would be option C: "They can land in places other planes cannot", this is explained in the first paragraph of the excerpt, it says that seaplanes can land in large bodies of water, where other planes cannot.

Option A and B are incorrect because it clearly says in the excerpt that one of the seaplane's disadvantages is that they cannot carry large shipments of cargo and that other planes are more practical. Option D is also incorrect because it says in the beginning of paragraph 5 that the military doesn't use them that often anymore.

<u>For the second question: Why do airline companies find seaplanes useful?</u>

The correct answer would be option C: "They can transport passengers to remote locations", this is mentioned in the excerpt in paragraph 5. Option A is incorrect because it is not mentioned in the excerpt, option D is incorrect because that is useful for fire fighters not airlines, and option B is incorrect because that was useful for the military.

For the third question: Which choice BEST summarizes the authors comparison of flying boats to floatplanes?

The correct answer would be option C: "Flying boats are larger than floatplanes, and unlike floatplanes, the entire fuselage can float", since floatplanes only have 2 long floats that are the only part of the plane that touches the water.

Option A is incorrect because Flying boats are larger and have floats under their wings and floatplanes do not. Option B is incorrect because Float planes are the ones that have two long floats called pontoons. Option D is incorrect because floatplanes are the ones that have several sizes and neither Flying boats or Floatplanes have wheels.

You might be interested in
Whoever Srickie87, u need to stop posting s'ex pics on a kids app, smh
KengaRu [80]

Answer:

oh lord

Explanation:

who is that perv

7 0
2 years ago
What are the different types of POV? Give an example for each.
OLEGan [10]
<span>First Person Point of View:
</span>"I"
<span>
Second Person Point Of View:</span>
<span>
Second person point of view is generally only used in instructional writing. It is told from the perspective of "you".</span>
<span>
Third Person Point Of View:</span>
<span>Third person POV is used when your narrator is not a character in the story.  "he/she/it" </span>

6 0
3 years ago
which set of lines in this excerpt from w.b yeats "easter 1916" suggest that his response to the easter rising goes beyond perso
FrozenT [24]
That woman's days were spent
In ignorant good-will,
Her nights in argument
Until her voice grew shrill.
What voice more sweet than hers
When, young and beautiful,
She rode to harriers?
This man had kept a school
And rode our wingèd horse;
This other his helper and friend
Was coming into his force;
He might have won fame in the end,
So sensitive his nature seemed,
So daring and sweet his thought.
This other man I had dreamed
A drunken, vainglorious lout.
He had done most bitter wrong
To some who are near my heart,
Yet I number him in the song;
He, too, has resigned his part
In the casual comedy;
He, too, has been changed in his turn,
Transformed utterly:
A terrible beauty is born.


The answer would be That woman's days were spent
In ignorant good-will,
6 0
4 years ago
I need a description of autumn
Vlad [161]

Answer:

below

Explanation:

Autumn is when the leaves fall and it starts to get colder. It is also when school starts for some people.

8 0
2 years ago
Read 2 more answers
Cted to them which also reduces real life relationships.Lastly,Social networking sites causes physical health problems from spen
nexus9112 [7]

Answer:

Didn't understand

Explanation:

5 0
3 years ago
Other questions:
  • According to the monk's stories, what common trait do Hercules and Samson share? A. They were both favored by God. B. They both
    14·1 answer
  • Question #3: Choose the verb which correctly completes the sentence. The smell of baking bread _______ me hungry. A.makes B.make
    5·1 answer
  • In a large village, how long might the lottery last?
    7·1 answer
  • Help Please !!!!!!!!​
    7·1 answer
  • DIARY OF ANNE FRANK QUESTION - 90 POINTS
    6·2 answers
  • What do domain- or subject-specific words do for the reader?(1 point) They help the reader to learn new vocabulary words. They h
    10·1 answer
  • What is the mood of the passage? How does the author develop the mood? Provide two pieces of evidence to support your claim. *
    6·1 answer
  • 5.
    11·1 answer
  • Question 2 of 10
    8·1 answer
  • Please hurry and help no links
    5·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!