Answer:
The given circumstance mattered as it helped to develop the theme of inhumanity.
Yes, I think Steinback is right to think so.
Explanation:
The passage is taken from John Steinback's novel entitled 'The Grapes of Wrath.' The novel is set during the time of Great Depression and Dust Bowl.
One of the theme of that the author has portrayed in the novel is inhumanity of man over man. This is a repetitive theme found in the novel during the time of Great Depression and Dust Bowl.
In the given passage, Steinback is illustrating the same theme of inhumanity of man over man. The narrator is mourning over the fact that people who did not struggle to grow the crop were fed instead those who struggled. During the time of Great Depression, rich landowners in California became so inhumane that they hired immigrants to cultivate their farms but did not gave anything to them to eat. They were cruel to them and treated them with barbariously. For Steinback, this situation mattered as it helped to develop thhe theme of inhumanity.
Yes, I think Steinback was right to think so because who did not labour for the food were well fed and those who worked hard to reap the harvest were left empty stomach.
1. When I was twelve years old, a drunk driver hit the car my mother was driving while I was in the backseat. I have very few memories of the accident, but I do faintly recall a serious but calming face as I was gently lifted out of the car. The paramedic held my hand as we traveled to the hospital. I was in the hospital for several weeks and that same paramedic came to visit me almost every day. During my stay, I also got to know the various doctors and nurses in the hospital on a personal level. I remember feeling anxiety about my condition, but not sadness or even fear. It seemed to me that those around me, particularly my family, were more fearful of what might happen to me than I was. I don’t believe it was innocence or ignorance, but rather a trust in the abilities of my doctors. It was as if my doctors and I had a silent bond. Now that I’m older I fear death and sickness in a more intense way than I remember experiencing it as a child. My experience as a child sparked a keen interest in how we approach pediatric care, especially as it relates to our psychological and emotional support of children facing serious medical conditions. It was here that I experienced first-hand the power and compassion of medicine, not only in healing but also in bringing unlikely individuals together, such as adults and children, in uncommon yet profound ways. And it was here that I began to take seriously the possibility of becoming a pediatric surgeon.
Characteristics of expository prose include <span>sentences and paragraphs.
</span>Expository prose<span> is meant to expound, explain, or appraise analytically. Thus it should be concise, precise, and clear.</span>
Answer:
Stopped or parked the boat
Explanation:
In the text presented in the question above, we can see that the narrator and his companions decided to stop the boat they used to navigate to explore the region out of the water. To stop the boat and gain access to dry land, they would need to park that boat, so it would be safe to get off the boat and walk around the area knowing and exploring it.
In this case, through the context of the text, when the narrator states that they had beached the boat, he is referring to the acts of stopping and parking the boat.