The sentence that can be removed <u>without affecting the explanation</u> is "<em>In the 1800s, the United States was still a very young nation, trying to solidify its identity</em>."
The reason this sentence can be removed is that it does not offer any necessary information to the explanation. The passage is about how technology leads to bigger cities. This information is conveyed just as efficiently without the need for the first sentence.
Rather than serving to offer information, the first sentence in the passage serves as a sort of <u>introduction</u> to the text. The very next sentence can just as easily serve as an intro to the passage while providing context for the development of early technology that led to the industrial revolution.
For these reasons, the sentence "<em>In the 1800s, the United States was still a very young nation, trying to solidify its identity</em>." can easily be removed from the passage <u>without affecting</u> the explanation.
To learn more visit:
brainly.com/question/816588?referrer=searchResults
Answer: The first one I think
Explanation: because i feel like it’s right I have a gut feeling
Answer:
During the year 1901, there was a small difference between the deaths and births. As time went forward, the change became more noticeable because there were about 60 thousand births and 25 thousand deaths. There was a period where the deaths were rising in a constant slope, the number of deaths decreased a little before they went up again. During the year 2041, the number of deaths and the number of births were the same. As time went by, there was a time where the number of deaths preceded the number of births.
Well for starters cross out A) because everything doesn't have to be entertaining at the same time, cross out B) because its important to have evidence so people know its true, so its C) because showing evidence helps the audience know its correct.