Answer:
3) Europeans believed Christianity would make people more civilized.
4) Europeans wanted to expand their power around the world.
Explanation:
The idea to spread Christianity was on the core of the Iberian empires (Portugal and Spain). However, it was more than just a mere religious conversion. Europeans believed that they were promoting social development in those populations, considered by them as barbarians. The disrespect for the traditional beliefs of the people found by the Europeans between the 16th and 17th centuries resulted in several cultural loss but promoted the Christian spread.
Answer:
The federal government is composed of three branches: legislative, executive, and judicial. Powers are vested in Congress, in the President, and the federal courts by the United States Constitution. The powers and duties of these branches are further defined by acts of Congress, including the creation of executive departments and courts inferior to the Supreme Court. The government was formed in 1789, making the United States one of the world’s first, if not the first, modern national constitutional republic. It is based on the principle of federalism, where power is shared between the federal government and state governments. The powers of the federal government have generally expanded greatly since the Civil War. However, there have been periods of legislative branch dominance since then. Also, states’ rights proponents have succeeded in limiting federal power through legislative action, executive prerogative, or constitutional interpretation by the courts. A theoretical pillar of the United States Constitution is the idea of checks and balances between the powers and responsibilities of the three branches of American government
2.Powers not granted to the federal government are reserved for states and the people, which are divided between state and local governments.
3.)There is an ongoing negotiation over the balance of power between the two levels. ... A. 2 (EK). States and the federal government have both exclusive powers and concurrent powers
The sons and the daughters of liberty were official groups of the society made against the unjust taxation system of the British.
<u>Explanation:</u>
The sons of liberty and the daughters of liberty were the official groups which were formed in American British colonies. They were mostly formed during the time of the American revolution. The main purpose of these was to protest against the unjust taxation system of the British government on the colonies.
As suggested by the name, they were formed to fight for liberties and were formed to get free from the rule of the British. They wanted that the colonies should be set free and the rule should come to an end and there should be no injustice.
Answer:
What we can infer from these sentence from the story is:
D. The volunteers planned to connect the refrigerators to a source of electricity.
Explanation:
We can choose the correct option via elimination, after reading the passage. At no point does the passage say anything that would lead us to think the cords and fridges would be used as weapons. Letter A is, thus, eliminated. It also does not mention the amount of time necessary to install all the 60 fridges. We can also eliminate letter B for that reason. Letter C is also wrong, since the lines do not provide us with information about fridges being broken. It is likely some were, but not because we can infer it from the passage.
<u>Letter D is the only correct option. We can infer the volunteers were planning on plugging the fridges to an outlet. Why? Because they were carrying extension cords. That was the whole purpose of carrying them. Otherwise, the fridges wouldn't work. Therefore, we can safely choose letter D.</u>