The merchants cover the vast area of the Silk Road in the large caravans.
<h3>What was the Silk Route?</h3>
Silk Route refers to the path through which the silk was carried from China to Western world and many regions of Asia. It was conducted at the time of the medieval ages between the Roman Empire and China.
Large caravans carried traders and merchants. They would be accompanied by numerous guards.
Defending against bandits was made easier when traveling in a large group like a caravan. Because a large portion of the road passed through desolate, difficult terrain, camels were frequently used as transportation.
Learn about Silk route here:
brainly.com/question/16243985\
#SPJ1
Answer:
B: Both empires sought to project power as a mean of expanding their territories.
Explanation:
We can eliminate A as the passage mentions nothing about rebellion.
B is correct, by elimination of other options and I got it right on edge.
We can eliminate C as it does not mention a comparison between the two nations, thus we can not decide who had more political power.
D is wrong because the passage mentions the Songhay extracting wealth, but option D places wealth extraction on the Mughals.
Hope this helps.
Answer:
Its goals were to rally the troops, win foreign allies, and to announce the creation of a new country. The introductory sentence states the Declaration's main purpose, to explain the colonists' right to revolution.
Answer:
Explanation:
n rural highways in Bhutan, trucks hauling huge pine logs rush past women bowed beneath bundles of firewood strapped to their backs. In the capital of Thimphu, teenagers in jeans and hooded sweat shirts hang out smoking cigarettes in a downtown square, while less than a mile away, other adolescents perform a sacred Buddhist act of devotion. Archery, the national sport, remains a fervent pursuit, but American fiberglass bows have increasingly replaced those made of traditional bamboo. While it seems that every fast-flowing stream has been harnessed to turn a prayer drum inside a shrine, on large rivers, hydroelectric projects generate electricity for sale to India, accounting for almost half the country's gross national product.
A tiny nation of 700,000 people positioned uneasily between two giants—India to the south and China to the north—Bhutan was almost as isolated as the mythical realm of Shangri-La, to which it is still compared, until the early 1960s, when the first highway was constructed. Now in a sequence of carefully calibrated moves, the last independent Himalayan Buddhist kingdom has opened itself to the outside world, building better roads, mandating instruction in English for schoolchildren, establishing a television network and introducing Internet service. This month, citizens will conclude voting for a two-house parliament that will turn the country from a traditional monarchy into a constitutional one. The elections were mandated by the fourth king, Jigme Singye Wangchuck, before he abdicated in favor of his then 26-year-old son, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, at the end of 2006. Two political parties scrambled into existence after the decree.