Question A
Correct option is (iii) sought after, as it is indicated in the passage that "I was overwhelmed with gratuitous advice". Gratuitous means not required, or not necessary. Hence the author was not asking for advice, it was not sought after
Question B
Correct option is (iv) when he was on the steamer. It is indicated at the end of the passage that "The fellow passengers in the steamer began to advise us". After reading the statement, "I should want them after leaving Aden", you might feel that the correct option could be (ii) when he was in Aden, but the passage doesn't give enough information to confirm that the advice was give at the point when he was in Aden
Question C
The correct option is (iii) meat-eating would keep him healthy. It is indicated in the passage that "The majority of them said I couldn't do without meat in the cold climate. I would catch consumption.". Hence, the meat was supposed to keep him healthy and not catch consumption.
Question D
The correct option is (iv) he had promised his mother he would not do so. It is indicated in the passage that "My mother, before consenting to my departure, had exacted a promise from me not to take meat. So, I was bound not to take it, if only for the sake of the promise.".
Answer:
It is asking what type of environment was the rock formed in. For example, metamorphic rock and sedimentary rocks are formed at different levels of temperature and pressure. To solve the problem start off with trying to identify the type of rock (igneous,metamorphic, sedimentary,etc.) and then figure out what conditions those rocks form in. I hope this helps! Good luck!
Answer:
The European diseases affected the people of the Western Hemisphere greatly. Outbreaks of various diseases brought by the Europeans to the Americas such as smallpox, influenza, malaria, diphtheria, etc. It killed many of the Native Americans and disrupted their societies. Due to the diseases having been in Europe for a longer time, the people got more immune to them, however, this was the first time the Native Americans were exposed to it.
Due to them not being immune, the mortality rate for a Native American catching a disease was extremely high, much higher than they would have been if it was already introduced. The Native Americans also had very limited health care therefore were not able to be treated as well as the Europeans. Because of this, the diseases affected them for much longer periods of time.
New states The present-day countries created from the former parts of Yugoslavia are: Bosnia and Herzegovina. Croatia. Kosovo (status as an independent country is in dispute). Macedonia. Montenegro. Serbia. <span>Slovenia
</span>
Answer:
Open-pit mining, also known as open-cast or open cut mining, is a surface mining technique of extracting rock or minerals from the earth by their removal from an open-air pit, sometimes known as a borrow.
Explanation: