1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Nostrana [21]
3 years ago
12

I was overwhelmed with gratuitous advice. Well-meaning yet ignorant friends thrust their opinions into unwilling ears. The major

ity of them said I couldn't do without meat in the cold climate. I would catch consumption. Mr Z went to England and caught it on account of his foolhardiness. Others said I might do without flesh but without wine I could not move. I would be numbed with cold.
One went so far as to advise me to take eight bottles of whisky, for I should want them after leaving Aden. Another wanted me to smoke, for his friend was obliged to smoke in England. Even medical men, those who had been to England told the same tale. I replied that I would try my best to avoid all these things, but if they were found to be absolutely necessary I did not know what to do. I may here mention that my aversion to meat was not so strong then as it is now. I was even betrayed into taking meat about six or seven times at the period when I allowed my friends to think for me. But in the steamer, my ideas began to change. I thought I should not take meat on any account. My mother, before consenting to my departure, had exacted a promise from me not to take meat. So, I was bound not to take it, if only for the sake of the promise. The fellow passengers in the steamer began to advise us (the friend who was with me and myself) to try it. --

M K Gandhi

Write the correct option in your answer sheets

(a) The advice the narrator received from his friends was NOT.......................

(i) well-meaning (ii) uncalled for

(iii) sought after (iv) given by friends

(b) When was the narrator offered the advice?

(i) when he was leaving for England

(ii) when he was in Aden

(iii) when he had started eating meat

(iv) when he was on the steamer

(c) Why did the narrator's friends advise him to take meat?

(i) everyone in England ate meat

(ii) meat would cause consumption

(iii) meat-eating would keep him healthy

(iv) he would find it tasty

(d) The narrator was reluctant to eat flesh as ……………………….

(i) he had never eaten it before

(ii) he did not like the taste

(iii) it was not available on the steamer

(iv) he had promised his mother he would not do so

(e) What does the term consumption here refer to?

(i) eat (ii) give up

(iii) a disease (iv) cold
Geography
1 answer:
ra1l [238]3 years ago
7 0

Question A

Correct option is (iii) sought after, as it is indicated in the passage that "I was overwhelmed with gratuitous advice". Gratuitous means not required, or not necessary. Hence the author was not asking for advice, it was not sought after

Question B

Correct option is (iv) when he was on the steamer. It is indicated at the end of the passage that "The fellow passengers in the steamer began to advise us". After reading the statement, "I should want them after leaving Aden", you might feel that the correct option could be (ii) when he was in Aden, but the passage doesn't give enough information to confirm that the advice was give at the point when he was in Aden

Question C

The correct option is (iii) meat-eating would keep him healthy. It is indicated in the passage that "The majority of them said I couldn't do without meat in the cold climate. I would catch consumption.". Hence, the meat was supposed to keep him healthy and not catch consumption.

Question D

The correct option is (iv) he had promised his mother he would not do so. It is indicated in the passage that "My mother, before consenting to my departure, had exacted a promise from me not to take meat. So, I was bound not to take it, if only for the sake of the promise.".

You might be interested in
Don't ban this account plz
murzikaleks [220]

Answer:

k

Explanation:

8 0
3 years ago
Read 2 more answers
Soil air supplies plants and microorganisms with the gases oxygen and ______________, which are needed for life processes. (two
NeX [460]

Answer: Carbon Dioxide

Explanation: Soil aeration is the process that provides the air to the plants and maintains the flow of oxygen and carbon dioxide gases. These are the two most vital gases for the life process of the soil to provide it to the plants and other micro organisms. It provides these gases so that there can be production in the plant through soil.

8 0
3 years ago
The graph compares tree growth and tree removal in the United States in 2006. Private land includes land that is owned by timber
qwelly [4]

The data on land ownership and tree growth and removal showed that B. Tree growth and removal was the greatest on private land.

<h3 /><h3>What is the relationship between land ownership and tree removal?</h3>

In the United States, those who plant trees on private land such as timber companies, have the highest rates of tree removal as well as tree growth.

The reason for this is because the trees planted are mostly planted so that the timber companies can cut them down and use for wood products.

Find out more on tree growth and removal at brainly.com/question/1389056.

#SPJ1

7 0
2 years ago
How did the tropical cyclone impact the communities​
anzhelika [568]

Answer:

it destroyed the villages around it caused fiancee devastation

3 0
3 years ago
An observer at earth's geographic north pole would find _______
maxonik [38]
Polaris directly over head.


Thats the only thing I can think of if you have options I could answer better.
7 0
3 years ago
Other questions:
  • Where is the steppe located in russia and the republics?
    13·1 answer
  • A group of scientist have proposed a new theory of natural selection. The new theory would be accepted?
    14·1 answer
  • 4 characteristics of Hinduism
    12·1 answer
  • Which statements are true?
    7·1 answer
  • A student is learning about Mt. Everest, the highest
    6·1 answer
  • What type of map has the least distortion small scale or large?
    7·1 answer
  • At a farmers market, Samuel bought 3 pounds of apples for x dollars per pound and 2 bags of spinach for y dollars each. The next
    12·1 answer
  • Can someone help me
    8·1 answer
  • What are the large moving pieces of rock that make up the earth’s outer layer called
    9·1 answer
  • The term sustainability has its most known roots in the 1987
    13·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!