<u>The mood of this passage is GLOOMY AND MELANCHOLY.</u>
The prevailing emotion or mood found in the excerpt is gloomy/melancholy. This is clear when we pay attention to the author's approach to the main character and the overall setting: the character wakes up in impenetrable "blackness", there's no sound but the wind in the "blackened trees", he stood on a "cold autistic dark", and so on and so forth. All the setting is filled with darkness, there is nothing that evokes to something cheerful or enjoyable and the character is pensive in the middle of all that.
Pyroclastic Flow moves away from the vent in the volcano at high speeds. :):):)
Answer:
It is an example of a Tongue twister, or alliteration
Explanation:
Hope this helps!
Answer:
The topic of the paragraph is presented in sentence number 2, while the supporting details are presented in sequences 5, 6 and 7.
Explanation:
The topic of a paragraph refers to the subject that the paragraph will cover and present to the reader. Generally, this topic is presented right in the first sentences, which allows the reader to recognize, right at the beginning, the subject that will be discussed in the text. The paragraph presented in the question above is an example of this, as the topic is presented in the second sentence, which allows the reader to realize that the subject covered in the paragraph will be about how society is influential in our way of seeing the phases a life.
The supporting details, on the other hand, are the sentences that justify the topic of the text, that is, the supporting details show why this topic is real and relevant to be discussed. In this case, sentences 5, 6 and 7 present evidence of how youth is seen differently in two different societies.
You asked a question but there no background to the question. you NEED to give a passage name of a book or something