Tom feels like he is of the "superior" race. He explains a book that he read that says that if they don't watch out, the white race will be "submerged" in just a matter of years. Clearly he believes that as a white man he is of the dominant race, and the fact that there is a book published about it and he can freely say these things shows that many people in society are of the same mind.
Some people today still think this way, although it is socially not acceptable to say it or act like it. Fitzgerald probably included this information to show how opinionated Tom is and set the tone of society at the time.
Answers:
1. The poem exhibits the speaker's hatred for the father: Lines 6, 7, 41 revealed that she had wanted to kill her father and was always scared of him. She won't want to kill someone she loved. So, the poem depicted hatred for the father. In lines 1-4 the poet compares herself to a foot that was stuck in her father's black shoe. She makes use of this imagery to imply and explain how she has been crushed by her father emotionally for 30 years.
2. She married a man who was just like her father. She termed the man - a vampire who made her to suffer for seven years. The man brought back the memories of what she passed through in the hands of her father.
3. She characterized them as vampires.The "Daddy" of the last line refers to her father as a "b***". At the close of the poem, she decides to stop chasing her father.
4. The title "Daddy" possesses an intimate and loving emotional connection, a father-daughter association. But that kind of association was contradicted in the poem but rather depicted a tyrant father.
5. No! This is because the poem didn't depict any form of forgiveness. It was written out of a battered, bruised and betrayed heart and didn't depict the need for true forgiveness.
Explanation:
“Daddy”, a poem written by Sylvia Plath. Plath was a famous American poet and novelist who wrote ‘Daddy’, a very famous literary piece. This poem speaks about her father and her ordeal in his hands. It also presents the speaker’s grief over the loss of her father. It was first published in 1965.
The correct option is A.
In the passage given above, sentence 1 and 2 introduced the main idea of the passage while sentence 3 to 6 serve to add supporting details to the main idea that has been introduces. The sentences throws more light on the physical description of the cottage.