1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
ASHA 777 [7]
3 years ago
5

Why are cause and effect graphic organizers useful? True or false

English
1 answer:
Evgen [1.6K]3 years ago
6 0

Answer:

<u>TRUE</u>

Graphic organizers reorganize information. To synthesize means to form new information by combining parts or elements of other information. Graphic organizers bring new meaning to information. It takes an artistic touch to create a meaningful timeline.As it is a visual tool it is easy for the audience to interpret why things happened and where did they came from. Therefore, cause and effect graphic organizers are useful because the demonstrate a relation between different events or situations.The cause and effect graphic organizers, the reader can identify a process that describes why an effect results from a cause. ... Therefore, cause and effect graphic organizers are useful because the demonstrate a relation between different events or situations

You might be interested in
Help please!!!! Proofread this excerpt from a review of the film The Perks of Being a Wallflower. Which sentence contains punctu
Alona [7]

Answer:

I'm pretty sure the punctuation error is in the third sentence;

<em>'This struggle plays out chiefly through the protagonist; Charlie, who anchors the film brilliantly.'</em>

Just after the word 'protagonist', the author uses a semi-colon (;). A semi-colon is used to link two separate clauses that have similar ideas together. It turns two clauses into one.

In this situation, the semi-colon is not doing that, because that would imply that if we were to separate the "two clauses", it would look like this:

<em>"This struggle plays out chiefly through the protagonist. Charlie, who anchors the film brilliantly." </em>

This wouldn't make sense. Instead of a semi-colon, the author should've used a comma!

8 0
3 years ago
Read 2 more answers
Select the correct answer. What is the purpose of the third paragraph in the passage?​
koban [17]

Hello. You forgot to show the text and answer options. Both are set out below.

In 2002, astronomers using Hubble noted that the abundance of high-altitude clouds increased the planet's brightness from observations made in the late 1990s. Astronomers consider this brightness increase a sign of seasonal change. Hubble studies show that Neptune has a nearly constant brightness at low latitudes (near the equator). This supports the idea that the observed changes are seasonal in nature, because seasonal effects would be minimal near the equator and most evident at high latitudes.

A. to prove how scientists were able to confirm that Neptune has recurring weather

B. to suggest that Neptune is similar to Earth in terms of weather patterns

C. to demonstrate how scientists were able to conclude that Neptune has clouds like Earth

D. to introduce the idea that Neptune is similar to other planets in the galaxy

Answer:

A. to prove how scientists were able to confirm that Neptune has recurring weather

Explanation:

The text presents how scientists came to the conclusion that Neptune is a planet that has seasonal changes, similar to the earth, but with a different time interval between them. The text also shows that it is possible to observe these seasonal changes with the increase in the latitude at which the planet is observed, which reinforces the idea that, on this planet, the climate is recurrent, according to seasonality.

3 0
3 years ago
Any propmts for a story i should write (not genre)
MA_775_DIABLO [31]

Answer:

Write about two characters who each want to change the same thing, but resolve to go about it in very different ways.

Write about someone who doesn’t remember their past — and doesn’t want to.

Write about someone who didn’t get along with their family as a child, but has since found an appreciation for them.

Write about a character who’s finally on the verge of achieving their lifelong dream.

Explanation:

7 0
3 years ago
2. W ich detail from the passage/article provides the best clue for the meaning of "equivalents"?
nydimaria [60]

Answer:

A

Explanation:

Th same amount is the same as equivalent

4 0
3 years ago
Just an opportunity for points:)<br><br><br> What is your favorite book genre?
dlinn [17]

Answer:

Non-Fiction :)

4 0
2 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Based on this passage, what is azithromycin? Physicians rely on drugs like ciprofloxacin and azithromycin for treating patients
    15·1 answer
  • in the text the author disscusses how foucusing on negative emotions can help us recognize what we need to improve upon to succe
    13·1 answer
  • The main reason that Romeo avoids the fight with Tybalt is that Romeo:
    6·2 answers
  • Critical analysis essay on tell me something by Michelle ?
    14·1 answer
  • Which of the following is a hyperbole?
    14·1 answer
  • Ted says that 3 tenths multiplied by 100 equals 300 thousandths, is he correct?
    6·1 answer
  • What do those families have in common? How might they differ?
    8·1 answer
  • Mr. p confesses to junior that when he was a young teacher he taught at school that tried to do what
    8·1 answer
  • Read the literary analysis written by Cynthia about part 5 of The Call of the Wild.
    13·2 answers
  • The ticking clock in "The Masque of the Red Death" is a symbol for the time passing in one's life. Using context clues, what is
    11·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!