This chosen passage from "The City Without Us" by Alan Weisman describes the <em>transformational force</em> that nature can inflict over urban civilizations by completing altering any city's landscape, and altering North American societies as a whole in a future in which the possibility of more powerful and frequent hurricanes hitting the Atlantic Coast seems more plausible .
Hence the correct answer is B. The passage shows the effect of natural forces, such as hurricanes, to highlight how nature, over time, will erode artifacts of urban civilization.
I believe the correct answer is - <span>Garcia uses formal, academic language and location words to suggest a theory about fate.
As you can see in the excerpt above, Garcia is using words such as vagaries, happenstance, etc, which are not normally used in everyday conversations. Thus, they are a bit formal, academic, and suggest a certain message in the text.
</span>