Answer:
C. Cliff Palace, the largest of the cliff dwellings built by the Ancestral Pueblo people.
Explanation:
W. M. Akers' "Cliff Dwellers" talks about the Mesa Verde cliff dwellings of the Native Americans. These structures, dwelling spaces carved into the sides of a mountain provide a great archaeological site, providing an insight into the life of the Ancestral Pueblo people.
The whole passage deals with the Cliff Palace and how it was the center of that civilization. This largest cliff dwelling place, built by the Ancestral Pueblo people, focuses on why they had to construct such dwellings, only accessible by rope climbing. The passage describes the probable reasons for such dwellings and how it must have been abandoned.
Thus, the correct answer is option C.
Answer:
Gerald Ford
Explanation:
Ford has the distinction of being the first, and to date the only person to serve as president without being elected
They mainly functioned at tombs.
Answer:
B
Explanation:
Countries that contain aspects of both core and periphery and are neither fully dependent on the core nor fully industrialized core Countries that control the economic capital essential to economic exploitation; they receive raw materials from peripheral countries to process into manufactured goods.