Answer:
<em>Harry Potter and the Chamber of Secrets</em> is written by J.K. Rowling and it is the second out of seven books in the series about wizard Harry Potter
Explanation:
In <em>Harry Potter and the Chamber of Secrets</em> young wizard, Harry Potter returns to his second year at Hogwarts, a school of witchcraft and wizardry. There is a series of unexplained happenings occurring to him and his friends. He starts to hear voices no one else hears, people around the school are found petrified (turned to stone-state) school, and there is a message that Chamber of Secrets is open. It is revealed that this Chamber was created by one of the founders to keep the purity of the magical school intact and that the chamber is supposedly protected by the monster that only his heir can control. <u>Harry also learns that he can talk to snakes and finds a mysterious diary in which the memory of the boy, Tom Riddle, is preserved.</u> One of Harry’s best friends, Hermione, is petrified, and he and his other friend, Ron, finally enter the Chamber. There Harry finds that Tom Riddle is Lord Voldemort, the heir of Slytherin, controlling giant snake and possessing Ron’s sister to his deeds around the school. With the help of headmaster Dum*bledore's phoenix, Harry defeats the snake and memory of Tom Riddle.
After reading the passage above, one can infer that it belongs to an article or an essay which purpose is to inform the reader about the population boom and its consequences (cause-effect writing). The writer developed the main event in the introduction of the passage and then added supporting sentences about the consequences of that main event. The population is growing in cities such as San Antonio, Phoenix, and Los Angeles and this event has serious effects on the desert environment of these cities mentioned earlier, being the most obvious one the water shortages. The reader can infer all this information thanks to the organization of the text and the words or connectors used. The organization that has been used by the writer is The Casual Chain (one effect is a cause of another effect, which in turn can become a cause of another effect, and so on) and some of the words/connectors chosen to describe the relationship of the events are “result”, “Because…,”, and “concern”.
Answer: The correct answer is : That his son died and was not allowed to bury him but eventually they buried him.
Explanation: She wanted to die after her son died and tried to end her life but the goodness of God did not allow it, with this demonstrates her great dependence on the Almighty. His ability to sew allowed him to exchange things he did for food so he could survive that terrible experience.