"Led to fear of potential sabotage and espionage by Japanese Americans...” is the excerpt from the passage which best supports the inference that Japanese Americans were oppressed and mistreated after the attack on Pearl Harbour.
Answer: Option A
<u>Explanation:
</u>
As the passage mentions, many Japanese Americans were targeted on grounds of suspicion by the Americans on grounds like causing destruction and spying. This phrase actually talks about what actually happened to the Japanese Americans and on what grounds they were targeted.
Here, it is specified which part of the population were targeted, so there is a specific claim for that. The opening part of the sentence said that the attack on Pearl Harbour intensified racial prejudices, which implies that Japanese Americans might have already been victims of being stereotyped before the incident happened.
In the excerpt from Ozymandias by Percy Shelley, the below lines show that art alone can last forever.
Half sunk, a shattered visage lies, whose frown, And wrinkled lip, and sneer of cold command.
Tell that its sculptor well those passions read Which yet survive, stamped on these lifeless things"
The above line is the one that makes us understand that art can last alone forever. Percy Shelley talks about the sculpture's face that lies shattered.
Still, it cannot be forgotten to mention that, the frown, the wrinkled lip and the sneer of the command the face has cannot be missed to be appreciated.
Having understood these passions well, the poet says that the sculptor's accurate and artistic depictions still lives.