1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Paha777 [63]
3 years ago
12

I'm supposed to list items that I need to bring on a trip in Spanish. For example: Yo necesito los pantalones, la sudadera, etc.

.. But am I supposed to put la or el before each item? I need to say: I need pants, a sweatshirt, and shoes. Just how would I say it so it makes sense?
Spanish
2 answers:
Lemur [1.5K]3 years ago
7 0
Yo necesito pantalones, una sudadera y zapatos.
you really dont need to use el or la in this situation
Volgvan3 years ago
5 0
It depends on how many and whether it is a male or female verb. If you are talking about one sweater than yes, you are supposed to put "la."

So you would say "<span>Yo necesito los pantalones, la sudadera, y zapatos."

You would say los zapatos (the shoes) just shoes.
</span>
You might be interested in
Completa las oraciones con el imperfecto de los verbos.
natali 33 [55]
<h3>Complete the sentences with the imperfect.</h3>

1. El doctor dijo que no ____ (ser) nada grave.

Answer 1: era

El doctor dijo que no era nada grave.

The doctor said it was nothing serious.

-

2. El doctor ____(querer) ver la nariz del niño.

Answer 2: quería

El doctor quería ver la nariz del niño.

The doctor wanted to see the child's nose.

-

3. Su mamá ____ (estar) dibujando cuando Miguelito entró llorando.

Answer 3: estaba

Su mamá estaba dibujando cuando Miguelito entró llorando.

His mother was drawing when Miguelito came in crying.

-

4. Miguelito ____ (tener) la nariz hinchada (swollen). Fueron al hospital.

Answer 4: tenía

Miguelito tenía la nariz hinchada. Fueron al hospital.

Miguelito had a swollen nose. They went to the hospital.

-

5. Miguelito no ____ (ir) a jugar más. Ahora quería ir a casa a descansar.

Answer 5: iba

Miguelito no iba a jugar más. Ahora quería ir a casa a descansar.

Miguelito was not going to play anymore. Now he wanted to go home to rest.

-

6. Miguelito y sus amigos ____ (jugar) al béisbol en el patio.

Answer 6: jugaban

Miguelito y sus amigos jugaban al béisbol en el patio.

Miguelito and his friends played baseball in the yard.

-

7. ____ (Ser) las dos de la tarde.

Answer 7: Eran

Eran las dos de la tarde.

It was two in the afternoon.

-

8. Miguelito le dijo a la enfermera que ____ (dolerle) la nariz.  

Answer 8: le dolía

Miguelito le dijo a la enfermera que le dolía la nariz.

Miguelito told the nurse that his nose hurt.

-

\textit{\textbf{Spymore}}​​​​​​

4 0
3 years ago
Instruction: Compare the following well-formed translations with grammatically incorrect sentences (indicated with an asterisk a
hammer [34]

The pattern I see is that you confuse number and gender.

  • *Estos libro → It is not written in the plural because it speaks <u>only</u> of a <u>book</u>.
  • Esos plato → It is not written in the plural because it <u>only</u> speaks of one <u>dish</u>.
  • Aquellos carros → It is not written in the singular and masculine because it speaks <u>many</u> <u>cars</u> (masculine).
  • Aquellas casas → It is written in <u>feminine</u> because it talks about some houses (feminine).

<h3><em><u>MissSpanish</u></em></h3>
8 0
2 years ago
Conteste las siguientes preguntas usando los pronombres de objeto directo e
Leokris [45]

Answer:

1.- se lo ofrecí

2.- me las pidió

3.- se lo ofrecí

4.- se la di

5.- se las hizo

8 0
3 years ago
Change the next sentences from verb “ir” to verb “venir”<br><br> Paty y yo vamos a la tienda
snow_tiger [21]
Dudhebebehsbdbdbdbdbd
5 0
3 years ago
Read 2 more answers
Please help me fill this out i will mark brainly
Lana71 [14]
1. esa & este
2.estos & estos
3.esas & estos
4.este & esta
5.estos & esas
6 0
3 years ago
Other questions:
  • Ayuda !porfaaaaaaaaa
    11·1 answer
  • What doe se acuestan mean?
    10·2 answers
  • Help!! Thanks!! I appreciate It!
    13·2 answers
  • Comentari de text "no el prengeu, el fals marit" de Cerverí de Girona
    15·1 answer
  • Tina y mateo dudan que el pasaje a médico haya bajado hoy Leslie quiere que sus padres hayan de vacaciones Ignacio duda que mate
    11·2 answers
  • Encantan or encanta? yea which one for this..​
    12·2 answers
  • Plzzz help due in ten min, smart people helpp spanish speekers ;((((
    14·2 answers
  • I love you friends ❤ come and follow ​
    10·2 answers
  • Quiero hablar con chicos
    9·1 answer
  • Please help! Image linked.
    11·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!