1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
Neko [114]
3 years ago
10

1. Which choice could be a slogan for "Jacksonian Democracy"?

History
2 answers:
Serga [27]3 years ago
7 0

Answer: 1.Powerful president, common man

2.William Lloyd Garrison, Frederick Douglass

Explanation:

zhenek [66]3 years ago
7 0

Answer:

1. Which choice could be a slogan for "Jacksonian Democracy"?

Answer: Powerful president, common man!

2. Abolitionists spoke out against slavery.

Who were two important people in the abolition movement?

Answer: Frederick Douglass and Harriet Tubman

3. Which area did the United States acquire in the 1840s, and how did it acquire the land?

Answer: Spain ceded the Louisiana Territory to the United States as part of a peace treaty.

4. What did a sense of optimism and their religious beliefs encourage many Americans to do during the early nineteenth century?

Answer: to work in social reform movements

5. Which word describes reformer's efforts to reduce or eliminate alcohol consumption?

Answer: temperance

6. What was the chief goal of the Compromise of 1850?

Answer: to keep the United States together

7. Which ruling did the Supreme Court make in the Dred Scott decision?

Answer:  Slaves were property.

8. What helped bring Abraham Lincoln to national prominence?

Answer: Lincoln's debates with Stephen Douglas

9. What was not an element of Abraham Lincoln's platform in 1860?

Answer: making slavery legal in U.S. territories

10. Which state was the first to secede from the Union and on what grounds?

Answer: South Carolina, because it thought the federal government violated its obligations to the states

11. What best describes Michigan, Minnesota, Iowa, and Oregon during the Civil War?

Answer: Union States

12. What is an accurate description of an advantage held by one side at the beginning of the Civil War?

Answer: The North's well-established government gave it a distinct advantage.

13. What was a result of the Emancipation Proclamation?

Answer: The goal of the war changed from saving the Union to saving the Union and eliminating slavery.

Explanation:

I just took the test. :) Good luck!

You might be interested in
WILL MARK BRAINIEST Describe the costs of trading grain for wood in ancient Egypt . In other words, what are the drawbacks of tr
Goshia [24]

Answer:

The drawbacks were that they could not get much wood from where the ancient egeyptians were so they had to trade their crops (grain) for wood.

Explanation:

4 0
3 years ago
Which factors lead to global warming?
exis [7]

Answer:

Factors (See below)

Explanation:

Here are just a few things scientists have found to be a 100%direct correlation

  • greenhouse gases
  • land use changes
  • aerosols
  • and soot

Thanks for letting me help!!

7 0
3 years ago
Read 2 more answers
HURRY UP AND ANSWER THE QUESTION ALREADY
suter [353]

Answer:

Both Communism and Socialism believe that individual citizens are not the top priority

5 0
2 years ago
What was the purpose of D-Day?
Margaret [11]
The question is kind of tricky. D-Day was the code word for the Allied invasion of France, so D is definitely a possible answer. But the PURPOSE of that invasion was in part to defend Britain, which at the time was being threatened by Nazi air attacks and by a possible Nazi invasion. So A is possible as well.

The overthrow of Mussolini was certainly a factor in the Allied strategy, but the invasion of Italy, not France, was how that task was accomplished. So C is out.

There's competing evidence over how much the Allies knew about Auschwitz by the time of D-Day. Either way, the immediate purpose of D-Day was not to free the Jews from Auschwitz, though that was an ultimate result of D-Day. So B is out.

Since the question is asking the PURPOSE of D-Day, I think A is the best answer. D is more of a description of what D-Day WAS rather than an explanation of its PURPOSE.
3 0
3 years ago
This country severely restricted the rights of its nonwhite citizens under a policy called apartheid, but since 1997 has made pr
timofeeve [1]
<span>This country severely restricted the rights of its nonwhite citizens under a policy called apartheid, but since 1997 has made progress towards equalityThe country described in the sentence above is

South Africa 
</span>
3 0
3 years ago
Other questions:
  • What happened with Germany economy after second world war
    6·1 answer
  • What are Two positive and two negatives about the Suarez family
    13·1 answer
  • How did the ice age affect the geography in america
    12·1 answer
  • 4.
    13·1 answer
  • How did rising interest rates affect Americans
    7·2 answers
  • What were four factors that led to german defeat in the battle of britain
    5·1 answer
  • The Espionage Act of 1917 and the Sedition Act of 1918
    5·2 answers
  • An antagonist is __________________________________ in ur own words
    5·1 answer
  • Compare and contrast the Greek and Roman civil war.
    13·2 answers
  • True or false Polytheism is a belief in only ONE god
    6·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!