1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
alexandr1967 [171]
3 years ago
15

SUBJUNTIVO o no. Complete the sentence with the appropriate verb form: present subjunctive (yo baile), present indicative (yo ba

ilo), or infinitive (bailar) (20 points)
1. Estamos seguros de que ella podrá comprar los boletos. (poder)
2. A mi madre le preocupa que yo estudie tantas horas. (estudiar)
3. Dudo que yo duerma durante el viaje en avión. (dormirse)
4. ¿Tú prefieres __________________ una pizza vegetariana? ¿O de jamón? (comer)
5. ¡Ojalá que nosotros __________________ de vacaciones a Chile el próximo año! (ir)
6. Sus consejeros le sugieren que __________________ a tomar el curso. (volver)
7. Ellos siempre te recomiendan que __________________ con ropa elegante. (vestirse)
8. Es posible que Juana __________________ bien pronto. (ponerse)
9. Ella cree que ya __________________ las nueve de la noche. (ser)
10. Mamá siempre me pide que le __________________ un beso antes de irme. (dar)
11. Yo espero que nosotros ___________________ en el concierto de Tomatito. (divertirse)
12. Mi amiga os recomienda que __________________ una casa cerca de la Universidad. (comprar)
13. Es una lástima que ustedes no __________________ más tolerantes. (ser)
14. Es probable que tú __________________ cosas interesantes en la reunión de hoy. (oír)
15. Yo te aconsejo que __________________ una corbata para la entrevista. (llevar)
16. No queremos __________________ la barba hoy. (afeitarse)
17. Ernesto no piensa que __________________ posible terminar el examen a tiempo. (ser)
18. Tu hermano se alegra de que tú __________________ a la protesta con él. (ir)
19. No está claro que ellos ___________________ la respuesta correcta. (saber)
20. Me encanta que tú me __________________ eso. (decir)
Spanish
1 answer:
LenaWriter [7]3 years ago
7 0

Answer:

1. Puede.

2. Estudie.

3. Duerma.

4. Comer.

5. Vayamos.

6. Vuelva.

7. Vistas.

8. Se ponga.

9. Son.

10. De.

11. Nos divirtamos.

12. Compremos.

13. Sean.

14. Oigas.

15. Lleves.

16. Afeitarnos.

17. Sea.

18. Vayas.

19. Sepan.

20. Digas.

Explanation:

Following the instructions to complete the sentences with the verbs assigned to each one, we must identify the narrator, the time, number and gender in each of them, in this way we can conjugate the verbs logically and keep a relationship with what is expressing itself.

You might be interested in
Fill in the blank with the most appropriate verb.
wolverine [178]
No te vi.
Letter D is the correct answer

Hope this will help
3 0
2 years ago
Read 2 more answers
1. la actuación
frez [133]

Answer:

1. acting

2. special effects.

3. argument

4. direction

5. role

7 0
3 years ago
Read 2 more answers
I NEED HELP PELASE !!!!!! PLEASE PLEASE HELP MEEEE
stepladder [879]
Hi there!

The answer is D. ¿Cómo está usted?

“Usted” is used formally for anyone older or in a higher rank than you. When addressing a teacher you say “usted”.

Hope this helps!
8 0
3 years ago
Read 2 more answers
Question 11 (Fill-In-The-Blank Worth 1 points)
Elza [17]
<h3>Change this verb from the present tense to the preterite tense.</h3>

Question 11: Tú estudias.

Answer 11: Tú estudiaste.

You studied.

-

Question 12: Raúl estudia.

Answer 12: Raúl estudió.  

Raul estudied.

-

Question 13: Nosotros pagamos.

Answer 13: Nosotros pagamos.

We paid.

-

<h3>Fill the blank with the preterite tense of the verb in parentheses.</h3>

Question 14: Usted ______________ a la tienda por teléfono. (llamar)

Answer 14: Usted llamó a la tienda por teléfono.

You called the store by phone.

-

Question 15: Lolita ____________con Pablo en la fiesta anoche. (hablar)

Answer 15: Lolita habló con Pablo en la fiesta anoche.

Lolita spoke with Pablo at the party last night.

-

\textit{\textbf{Spymore}}​​​​​​

5 0
3 years ago
SPANISHHHH SEPAKERSSS
Marianna [84]

Answer: its A correo

Explanation:

8 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • If you could help that would be great!! Sabemos que la historia es ___ porque tiene elementos de fantasia como el minotauro y di
    13·1 answer
  • Does anybody know a good site to learn spanish
    15·2 answers
  • Choose the correct imperfect form of the verb.
    9·2 answers
  • Will Mark Brainliest if Correct
    11·2 answers
  • Read the following sentence, changing the verb from the present tense to the preterite tense. Put the preterite form of the verb
    15·1 answer
  • La entrenadora nuestra es muy buena
    7·1 answer
  • I need help with this this is spainish 2
    14·2 answers
  • Can someone please help ASAP?
    13·2 answers
  • Help plz its spanish work it isn't that hard doe its 7th grade work! XD
    11·2 answers
  • ¿Con que se unen las ideas en un escrito?
    6·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!