<span>1. whose death Saul approved; first Christian martyr
</span>Stephen
<span>
2. disciple whom the Lord sent to minister to Saul
</span>Ananias
<span>
3. Jerusalem Pharisee who taught Saul
</span>Gamaliel
<span>
4. Paul's companion on first missionary journey
</span>Timothy<span>
5. companion of Paul on second missionary journey
</span>Barnabas
<span>
6. city of Saul's birth and upbringing
</span>Tarsus
<span>
7. city where Saul was headed when stopped by the Lord
</span>Damascus<span>
8. young pastor-overseer of churches in Ephesus
</span><span>Silas
</span>
Answer:
D) The Native American movement lost some of its power.
Explanation:
The Native American movement lost some of its power. The victory gained by Henry Harrison broke Tecumseh’s power, ending the threat from the side of Indian confederation, although did not become the end of Indian resistance to U.S. expansion into the Ohio Valley.
Having achieved his goal - the expulsion of the Indians from Prophetstown - Harrison declared a decisive victory. But some contemporaries of Harrison, as well as some subsequent historians, expressed doubts about this outcome of the battle. The historian Alfred Cave noted that in none of the modern reports from Native American agents, traders and government officials about the consequences of Tippecanoe one can find confirmation that Harrison won a decisive victory. The defeat was a failure for the Tecumseh Confederation, but the Indians soon restored Prophetstown, and, in fact, border violence increased after the battle.
Answer: the passage reads in a annoyed rebellious tone as the writer is sick of Brittan's heinous dead's that supporters seem to move past and gloss over
Explanation:
our first paragraph brings out how Brittan supporters urges the public to look past the deeds saying "Come, come, we shall be friends again for all this." the writer then ends the paragraph by saying "If you cannot do all these, then you are only deceiving yourselves". this sentence represents lost trust within the author who believes he can not put trust into Brittan which in the next paragraph he says has cause the nation great pain . finally he asks the reader if we can really forgive and trust the same people that caused the nation so much pain to which most would respond no.
plz mark brainlyest
What the are the answer choices????/
Which group from an earlier period in American history would most likely have supported the sentiments expressed in the passage above?
Which group from an earlier period in American history would MOST likely have supported the sentiments expressed in the passage above? Federalist opponents of the policies of Thomas Jefferson.
hoped that helped:)