1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
slava [35]
3 years ago
11

Use Article 2 and write a short paragraph describing the tone of the article. In your paragraph, mention three words or phrases

from the article and explain how they express the author's tone.
Article 2:
The Sky Has No Limits, by Roger T. Reynolds
The state of NASA’s space program has been the subject of much speculation in recent years. Debates have raged among members of Congress, business owners, and the general public. the president has expressed his thoughts on numerous occasions as well. The conversations seem to boil down to one question: Do the benefits of space travel outweigh the cost? A logical look at the question makes the answer quite apparent. NASA’s space program is worth preserving at any cost.

Put simply, NASA creates jobs. Jobs, in return, help the economy. A single space project can employ hundreds of workers from high level, top security jobs to lower level, yet important role players. Scientists are assigned to solve problems. Engineers are contracted to build prototypes. Truckers are hired to transport materials. Large corporations are paid for contributions, earning profits so they may hire more employees.

The work of NASA also pays huge dividends for the environment. Studying Earth from space provides keen insight into many areas. Scientists monitor the ozone layer. They track the effects of global warming. They study patterns of dangerous storms. They test the possibility of space colonies. All of these activities offer hope to our increasingly overcrowded planet.

The work of NASA often leads to advances in technology. Solving the mysteries of space creates solutions that help elsewhere. The Jaws of Life save victims in car accidents. The technology came from NASA research. The artificial heart did, as well. The list goes on. Architects, athletes, and autoworkers have benefited from space-related discoveries. NASA has enhanced everything from shoes to food. You likely come into contact with something improved by NASA nearly every day.

It is impossible to list all the benefits of a thriving space program. It is equally impossible to predict how many new benefits are within our grasp. To find them, we must keep reaching for the stars.

Now that you have read the two articles, complete the Compare and Contrast Chart. In the TOPIC box, enter the topic of the articles. In the SOURCE boxes, enter the title and author of each article. In the EVIDENCE boxes, enter the specific evidence each author uses to support the topic.
Remember to paraphrase the ideas from the text and to write in complete sentences.
English
1 answer:
Zanzabum3 years ago
7 0

Answer: The article is a emotionally charged tone ( argumentative tone). A argumentative article is based on a persons opinion and is driven by their thoughts. this is shown through when the author wrote, "NASA’s space program is worth preserving at any cost." This shows that the author personally believes that the space station needs to be preserved, therefore their tone is argumentative since they are trying to prove their opinion to be right. This is also presented when the author stated "All of these activities offer hope to our increasingly overcrowded planet." and "It is impossible to list all the benefits of a thriving space program." All of these examples show that the author has taken a strong opinion on the matter. This therefore makes their town argumentive and emotionally based.

Explanation: I hopr this helped. That question was hard lol

You might be interested in
It takes a great deal of bravery to stand up to your enemies. What does this saying mean?
bixtya [17]

Answer:

Explanation: One needs great potential and determination to contend with his or her rivals.

7 0
4 years ago
How could the word stay relate to stationary?
Lynna [10]
The word stay relates to stationary because when someone is staying in one spot, they aren't moving. When someone is stationary, the are not moving either.
4 0
3 years ago
Read the paragraph from the text.
anyanavicka [17]

Answer: Get rid of obesity

>The context of this paragraph suggests that obesity need to be rid of. The phrase does too.

Explanation:

>Beating up obesity cannot physically happen

>Winning a race against obesity is not mentioned whatsoever in the phrase

>Fighting obesity also cannot happen

6 0
3 years ago
For the following definition, come up with a word with a positive connotation for each and a negative connotation.
goblinko [34]
1. p : average n: short
2. p: cautious n: shrewd 
3. p: curious n: nosey. 

hope this helped. 
7 0
3 years ago
Read 2 more answers
Read the paragraph. 1. In conclusion, of all the possible careers in film, the producer’s job is the one that’s really cool. 2.
posledela
<span>The mechanics and organization are good, but sentences 1 and 3 should be edited to achieve a formal style and objective tone. 

The sentences in the passage do not have errors in grammar or punctuation, so any of these options can be immediately removed. Ending the first sentence with the word "cool" and using "that's for sure" and "you" in the last sentence, give the passage a much more informal tone. These sentences should be revised for a more formal tone to have a stronger concluding paragraph.
</span>
6 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Which statement best describes a difference between the two animal rights passages?
    9·2 answers
  • Write this in your own words:
    15·2 answers
  • Why is Friar Laurence upset that Romeo never went to bed?
    12·1 answer
  • What does it mean if you had physical science but then was given environmental science?
    8·1 answer
  • Read this excerpt from Section VI of The Way to Rainy Mountain.
    14·1 answer
  • What is the only thing Geraldine feels true affection for?*<br> The bluest eye
    8·1 answer
  • Pls help If your good at English ill mark brainliest:)
    5·1 answer
  • PLEASE PLEASE HELP ME I WILL GIVE BRAINALIST AND EXTRA POINTS TO THE FIRST PERSON
    6·2 answers
  • The characters in "The Pursuit of Happiness" reflect the theme of the poem by pursuing happiness so they can benefit themselves.
    5·2 answers
  • Why is the hitchhiker going to the horse race
    12·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!