1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
borishaifa [10]
3 years ago
14

Please Help Fast. Based on details from "Thomas Edison: The Master of Improvement,” how did Joseph Swan and Thomas Edison differ

?
English
2 answers:
olchik [2.2K]3 years ago
6 0

Answer:

Joseph Swan began working on a lamp using carbonized paper filaments, while Thomas Edison initially attempted to use metallic filaments.

Explanation:

Several names are mentioned when it comes to the research that involves the development of the lamp, but the most outstanding ones, because they made commercialization possible, were the British physicist and chemist Joseph Swan and Thomas Alva Edison.

In 1850 Swan began working on a lamp using carbonized paper filaments in an evacuated glass bulb. In 1860 he was able to demonstrate a working device, and obtained a British patent partial vacuum coating, carbon filament incandescent lamp. However, lack of a good vacuum and an adequate electric source resulted in an efficient light bulb with a short shelf life.

On the other hand, Edison initially tried to use metallic filaments. It took enormous investment and thousands of attempts to discover the ideal filament: a partially charred cotton thread. Installed in a vacuum glass bulb, it was heated with the passage of the electric current until it became incandescent, without melting, sublimating or burning. In 1879, a lamp so constructed shone for 48 continuous hours, and at the end of the year celebrations, a whole street, next to the laboratory, was lit for public demonstration. A few years have passed and Thomas Edison, before being able to make the idea of ​​the lamp work, admitted that he had created 100 wrong ways to build a light bulb.

Step2247 [10]3 years ago
6 0

Swan received a formal education, while Edison did not.

You might be interested in
HELP!HELP!HELP!HELPPPPPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Use what you’ve read in the passage to answer this question.
VARVARA [1.3K]

A theme is a central concept or message that the author is trying to convey in their work of literature.

<h3>Which of the themes above could be applied to the story?</h3>

The theme of the passage could have been any of the options above.

Usually, authors must adopt a theme in order to drive home a central idea or message.

It is to be noted that the story referenced is unavailable hence the general answer.

Learn more themes at:
brainly.com/question/1108813

3 0
2 years ago
Which statement best explains why a reader should know about the concept of "survival of the fittest" when reading The Call of t
jolli1 [7]

The best option seems to be the second one, letter B) This concept is mentioned throughout the book.

The book The Call of the Wild, by Jack London, has as its theme the concept of "survival of the fittest". Survival of the fittest is an expression connected to Charles Darwin's theory of evolution. Organisms which are able to adapt to the environment survive. Those which are not end up extinct.

That is precisely what happens in the story by London. The main character is a dog, Buck. Buck is stolen from a family with whom he lived a comfortable life. He has to adapt to a whole new environment and conditions as a sled-dog. He turns out to be so adaptable that he becomes the leader of a pack of wolves by the end of the story.

4 0
3 years ago
Read 2 more answers
Khianna is reading an informational text about how to change the chain on a bicycle which elements could the writer include to h
vesna_86 [32]
"A" I suppose because it says it's a text so she needs the picture to visualize.
5 0
3 years ago
Read 2 more answers
The answers for wordly wise book 8 lesson 8 e
KATRIN_1 [288]

Explanation:

Section A:

1. a,b

2. a,c

3. b,c

4. a,d

5. b,c

6. a,c

7. b,c

8. a,d

9. b,c

10. b,d

7 0
3 years ago
No one would ever know precisely how many Philadelphians died of yellow fever in 1793. Many of those who traditionally kept such
stira [4]

Answer:

<u>The yellow fever epidemic had lasting consequences for the city.</u>

Explanation:

This is the best answer because the passage is about the deadly and lasting consequences that yellow fever had: the author mentions that an approximate of five thousand people were victims of it, many died, including people like ministers, sextons, and city officials; and those who did not die, had to flee the city. Such mortality rate and mass departure must have changed completely the way people lived back then, it should have been catastrophic for the city, as the author concludes: <em>The fear had gone too deep, the losses were all too real and personal. </em>

7 0
3 years ago
Read 2 more answers
Other questions:
  • Is facilitated diffusion water
    8·1 answer
  • Choose the correct word: The wind blew ________ so that I couldn’t get the umbrella set up correctly.
    13·2 answers
  • Please help me, I don't understand. I'll give brainlyest
    14·1 answer
  • CAN YOU MAKE AN OWN ESSAY ABOUT MUSIC​
    12·1 answer
  • "John's mother and sister had been fighting __________ for several years, so John didn't have much hope that they would ________
    8·1 answer
  • Why does the author provide foreshadowing in this excerpt?
    8·1 answer
  • Write a diary of your 10th birthday <br><br><br> Plz help in diary writing
    8·1 answer
  • Which of the following lists Earth's compositional layers in order of increasing density?
    12·2 answers
  • 'ocean of tears won't bring him back'.........what figure if speech is this expression
    6·2 answers
  • Which statement describes a benefit of summarizing a text?(1 point)
    8·2 answers
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!