1answer.
Ask question
Login Signup
Ask question
All categories
  • English
  • Mathematics
  • Social Studies
  • Business
  • History
  • Health
  • Geography
  • Biology
  • Physics
  • Chemistry
  • Computers and Technology
  • Arts
  • World Languages
  • Spanish
  • French
  • German
  • Advanced Placement (AP)
  • SAT
  • Medicine
  • Law
  • Engineering
aksik [14]
3 years ago
9

Gonzalo: I have great comfort from this fellow: methinks he hath no drowning-mark upon him; his complexion is perfect gallows. S

tand fast
good Fate, to his hanging! make the rope of his destiny our cable, for our own doth little advantage! If he be not born to be hanged, our case is miserable.

(i) Who is this fellow referred to in the extract? Why does Gonzalo have great comfort from him?


answer this question with respect to the tempest written by Shakespeare ​
English
1 answer:
neonofarm [45]3 years ago
5 0

Answer:

(i)   The person being referred to in this extract is Boatswain.

Boatswain is a character in Shakespeare's "The Tempest" who appears not more than twice in the play. His job is to run the ship during the tempest. He is a senior crew member, who overseas the deck crew, manages the ship's lines and sails, and the anchors

(II) Gonzalo happens to be is a fictional character in William Shakespeare's Play. A counselor to the King. From the play, it is clear that Boatswain had hurt his pride:

First by ignoring his question about the where about of the king twice.

Second, by speaking to him in a derogatory manner regardless of his position. Botswain had asked him to use his political powers which at that time was useless against the storm to save them or get out of the way. He was practically ordered to get back into his Cabin. See this excerpt:

<em>Boatswain</em>

<em>    When the sea is. Hence! What cares these roarers</em>

<em>    for the name of king? To cabin: silence! trouble us not.</em>

So, Gonzalo with a lot of hurt but care for his own life retreats into his cabin below the deck as he does so wishes that Boatswain will save the ship so that everyone is saved including himself but moreso that he will have the opportunity to hang him when the ship got to land.

So Gonzalo derives great comfort for two reasons:

  1. because based on his estimation of the situation, the ship will not sink under the administration of Boatswain because he is an expert at what he does. He actually prays to Fate to ensure that he does not sink the ship.
  2. If the ship will not sink, then he (Gonzalo) will have the opportunity to mete out the punishment which he strongly wanted for Boatswain for his insolence and derogatory manners towards him.

See the part where he prays to Fate to ensure that the Boatswain is successful in his enterprise:

<em> "Standfast good Fate, to his hanging! make the rope of his destiny our cable, for our own doth little advantage. If he be not born to be hanged, our case if miserable.  </em>

<em />

If there was a chance that the ship will sink, that meant that he would have to die

  1. horribly along with Boatswain by drowning
  2. without a chance to redeem his pride.

<em />

Cheers!

You might be interested in
**Brainiest if correct**
leva [86]

Statement one focuses on contacts while statement two focuses on glasses. The first statement gives a few examples of why contacts could be more beneficial than glasses (don't fog up/move with your eye). The second statement does not go into details about how glasses could be more helpful, but instead describes different types of glasses that exist.

hope this helps!

5 0
3 years ago
ASAP PLZZZ HELP What is the rebuttal of this paragraph? [1] It's all over the news: kids are spending a lot of time on homework.
pickupchik [31]

Answer:

5

Explanation:

A rebuttal brings the reader back to their side of the argument.

7 0
3 years ago
Read 2 more answers
Which source could best help answer the research question "Does cutting art and music programs impact high school students' acad
Leto [7]

Www.huffingtonpost.com/yohuru-williams/rhythm-and-bruise-how-to-cut_b_5838406.html

6 0
3 years ago
Select the correct text in the passage.
Luda [366]

Answer:

1 and 4 are punctuated correctly

5 0
2 years ago
PLEASE I NEED HELP!!!!he purpose of the sensory language in this passage is to help readers o imagine what Johnny and his sister
USPshnik [31]

Answer:

C. Experiance how sick and Frustrated Johnny Feels

Explanation:

Thats the answer

4 0
3 years ago
Other questions:
  • PLEASE SOMEONE HELPS ME (past tenses) or (Words)
    12·1 answer
  • Write two to four sentences comparing the themes of the two poems. Use evidence from the texts to support your answer.
    14·1 answer
  • Read Delwyn’s description of a riposo in Paragraph 7. “Oh, and did you know everyone takes a midday break called a riposo? Peopl
    15·1 answer
  • Which of the following words is an antonym for friendly
    15·2 answers
  • Determine if these sentences are similes or metaphors.
    6·1 answer
  • What is the final step in evaluating the information in a video?
    8·2 answers
  • 50 point plz help
    14·2 answers
  • In The Wonderful Wizard of Oz, the Witch wants Dorothy and all of her friends destroyed except one. Which one?
    7·1 answer
  • 15-20 lignes max please and thank youu❤️
    15·1 answer
  • What type of bell does Nagathan have?
    9·1 answer
Add answer
Login
Not registered? Fast signup
Signup
Login Signup
Ask question!